Dit is de beste gehaktbal van Nederland!

28 maart 2017 | Roy Spijker
Dit is de beste gehaktbal van Nederland!

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het sinds kort ook voor het frituurambacht. Harald van Ballegooijen van Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven kreeg vandaag tijdens de regionale ledenbijeenkomst van ProFri een oorkonde uitgereikt voor zijn met goud bekroonde ambachtelijke snack, de huisgemaakte gehaktbal.

Van Ballegooijen maakt naast verse ambachtelijke friet ook diverse andere lekkernijen zelf in eigen keuken. Het eerste huisgemaakte product die hij met een ‘gouden gevolg’ liet keuren was zijn gehaktbal.

Passage uit het juryverslag: “Deze gehaktbal heeft zijn gouden bekroning meer dan verdiend. Gemaakt volgens familierecept daterend uit 1964. De basis is vers gemengd gehakt van een bekende regionale horeca slagerij, waaraan diverse ingrediënten, kruiden en specerijen worden toegevoegd. De gehaktballen worden niet gebraden maar geweld en zijn zowel uit de frituur als uit de jus een pure verwennerij.”

Voor deze huisgemaakte gehaktbal kreeg Harald van Ballengooien een oorkonde uitgereikt, zodat hij in de zaak de bekroning kenbaar kan maken bij zijn klanten. Binnenkort laat hij nog twee andere specialiteiten keuren door het Nederlands Frituurcentrum. Welke lekkernijen dat zijn is nog niet bekend. Die keuze moet Van Ballengooien nog maken. Professionele frituurders kunnen namelijk maximaal 3 producten per jaar ter keuring voorleggen. En bij Cafetaria XL Oude Gracht staan er veel meer op de kaart.

De oorkonde van het Nederlands Frituurcentrum dient verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op deze oorkonde kom je uit op een website waarop iedereen de procedures en voorwaarden van de productkeuringen kan terugvinden. Later dit jaar komt de vakvereniging met de speciale consumentenwebsite: Metgoudbekroond.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: