Dit bestelden Nederlanders massaal tijdens de lockdowns

29 april 2021 | Redactie

Terwijl we ons - onder genot van het eerste biertje op het terras - voorbereiden om tevoorschijn te komen uit een lang jaar van lockdowns, is Deliveroo de besteldata ingedoken om uit te zoeken wat de favoriete gerechten waren van Nederlanders terwijl we massaal thuiszaten. Benieuwd geworden? Kom erachter wat Nederlanders tijdens de tweede lockdown met een druk op de knop bestelden.  

Bubble tea & bagels

Deze lockdown hebben Nederlanders bubble tea, ook wel bekend als boba tea, helemaal ontdekt. Deliveroo zag een stijging van 291 procent in zoekopdrachten voor dit zoete drankje. Sowieso maakte deze periode mensen dorstig, want het aantal bestellingen voor wat te drinken steeg maar liefst met 89 procent.

Ook bleek iedereen uitgekeken op hun eeuwige yoghurt met muesli of broodje hagelslag, en bestelden ze hun ontbijt liever bij hun favoriete koffiecorner. Het aantal ontbijtbestellingen steeg in de afgelopen lockdown namelijk met 108%. Favorieten om ‘s ochtends voor het werk mee te beginnen zijn bagels, açaí bowls en ontbijt sandwiches.  

New lockdown, new me 

Bovendien zijn steeds meer mensen bezig met een nieuwe leefstijl, Deliveroo zag namelijk ook een stijging in het aantal vegan bestellingen. In vergelijking met vorig jaar zijn het aantal vegan bestellingen met 32 procent gestegen. Eén stad in Nederland is de voorloper - Den Haag zag een stijging van maar liefst  127 procent in vegan bestellingen. 

Toch zijn er ook nog dingen hetzelfde gebleven, de tijd waarop Nederlanders hun favoriete maaltje in huis halen is nog steeds rond 19:00 uur.

Nationale favoriete gerechten tijdens de lockdown: 

Creëer je eigen bowl from Ohana Poké Sushi, Den Haag
Bakje 2 Smaken from IJssalon Intermezzo, Tilburg
Chicken Burrito from Tomatillo Tex-Mex to Go West, Amsterdam
Verse friet met homemade mayo from Firma Pickles, Utrecht
Burrito from Chidoz, Nijmegen
Spareribs Menu from Ribsfactory, Eindhoven
Chicken Boneless from Gangnam Chicken West, Amsterdam
Five Guys style fries from Five Guys, Den Haag
Broodje Zeedijk from Slagerij Vet, Amsterdam
Wally Burger from Wally Wally Burgers, Nijmegen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: