Directiewisseling Romantik Hotels & Restaurants

17 april 2014
Directiewisseling Romantik Hotels & Restaurants

Op 13 april kwamen 120 hoteliers uit negen Europese landen in München bijeen voor de jaarlijkse de aandeelhoudersvergadering van Romantik
Hotels & Restaurants. Eén van de genomen besluiten betrof de verkiezing van een nieuwe Raad van Commissarissen. Een aantal zittende leden werd herverkozen, waaronder Pieter Smits van Romantik Hotel Hostellerie De Hamert (Wellerlooi), tevens voorzitter in de Benelux.

*Eerste verkiezing sinds 2010*
Het was de eerste verkiezing van de internationaal samengestelde Raad van Commissarissen sinds de statutaire wijziging van Romantik Hotels naar een AG in 2010. De rol van de raad werd daarbij versterkt hetgeen de aangesloten hotels sindsdien van een grotere betrokkenheid bij de beleidsvoering vanuit het hoofdkantoor in Frankfurt verzekert. Behalve de voorzitter die geen functie in het hotelwezen vervult, is de raad samengesteld uit bij het samenwerkingsverband aangesloten hoteliers, in totaal acht uit zes landen. Als voorzitter van de Raad van Commissarissen werd Florian Kreibich (advocaat te Salzburg, Oostenrijk) met algemene stemmen herbenoemd en Ralph Düker (hotelier te Volkach, Duitsland) als vice-voorzitter. Voorts zijn naast Nederland en Duitsland ook hoteliers van aangesloten bedrijven in Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Frankrijk vertegenwoordigd.

*Directiewisseling*
Tijdens de aandeelhoudersvergadering in München werd ook een directiewisseling aangekondigd. Inge Struckmeier die sinds 2000 de leiding had van het hotelsamenwerkingsverband gaat de organisatie verlaten en wordt opgevolgd door Michael Simon (47), die al per 1 juni a.s. toetreedt tot het directieteam van Romantik Hotels & Restaurants. Inge Struckmeier heeft Romantik Hotels uitgebouwd van een relatief bescheiden regionaal georiënteerde hotelgroep tot een professionele en succesvolle internationaal opererende hotelorganisatie. Michael Simon werkte voorheen voor Marriott Hotels en voor HRS, waar hij als directielid verantwoordelijk was voor de business unit Corporate Solutions.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws