Van Der Grinten: 'Veel duurzame initiatieven in de horeca'

11 januari 2010 |
Van Der Grinten: 'Veel duurzame initiatieven in de horeca'<

"De horeca heeft nog niet het imago voorop te lopen als het om innovativiteit of duurzaamheid gaat, maar daar valt nog een inhaalslag te maken." Aldus Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland. Tijdens de opening van de Horecava noemt hij een aantal positieve ontwikkelingen in de horeca die wat hem betreft meer op de voorgrond mogen treden.

Overgewicht is volgens Van Der Grinten een groeiend probleem waar ondernemers over moeten blijven nadenken: wat kan ik doen? "Daar valt namelijk ook geld aan te verdienen." Als voorbeeld van goede initiatieven die het afgelopen jaar zijn geïntroduceerd noemt hij het verantwoord frituren en de snackwijzer, waar de hoeveleheid calorieën van verschillende snacks in staan. "Het mooie is, dat de fastfoodindustrie hier heel positief tegenover staat."

Toegankelijkheid
"Inmiddels zijn er 500 restaurants die hun menukaarten in braille hebben gezet." Volgens Van Der Grinten denken veel mensen nog steeds dat de horeca niet geschikt is voor mensen met een lichamelijk beperking. Ten onrechte, vindt Van Der Grinten. "Steeds meer ondernemers denken hier over na."

Veilig alcohol verstrekken
Alcohol schenken in de horeca is een onderwerp dat Koninklijke Horeca Nederland 'buitengewoon serieus' neemt. Volgens Van Der Grinten is de nieuwe Drank - en Horecawet niet de oplossing voor het toenemende gebruik van alcohol onder jongeren. "Als het over alcohol schenken gaat wil ik zeggen: kom naar ons. Wij zijn al 125 jaar professionals hier in." De horeca moet een veilige plek worden voor het verstrekken van alcohol. "Het liefst zien we twee keer zoveel mensen, die de helft minder drinken."

65 Plussers worden belangrijk
Ondanks dat de horeca afgelopen jaar een miljard minder omzet draaiden, wil de directeur toch met iets positiefs afsluiten. "Richt je op de 65 plussers in dit land. Volgend jaar wonen er ruim 2,5 duizend in Nederland. Deze groep behoudt zijn inkomsten en heeft geen last van baanverlies." Dan dubbelzinnig: "Ik wens iedereen een fantastisch jaar, met veel grijze haren."

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: