Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

18 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018.  Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van Nederland werd zij voorgedragen voor deze prestigieuze onderscheiding die open staat voor professionele, ondernemende en getalenteerde vrouwen. Gabriëlla Café neemt het op tegen Odette Bakker van verzekeringsonderneming Dazure BV en Petra de Kam van de Gemeente Breda. Tijdens de gala-avond van Aithra in Hotel Nassau Breda op 10 november a.s. wordt bekend wie met de felbegeerde prijs naar huis gaat.

Vrouw met VLAMOR

Gabriëlla Café bezit volgens de jury een hoge dosis ‘VLAMOR’, dat staat voor visie, lef, ambitie, maatschappelijke betrokkenheid, ondernemend en rolmodel. Haar horeca opleidingscentrum is in 15 jaar uitgegroeid tot een organisatie met 10 vaste medewerkers en 18 landelijk opererende zelfstandige trainers. Regelmatig is Gabriëlla  ook nog zelf voor de klas te vinden om voeling te houden met het vak en met haar cursisten. Haar unieke techniek van het ‘entertrainen’, met een hoge ‘funfactor’ en pakkende praktijkvoorbeelden, is tekenend voor het succes van HSN met de hoogste slagingspercentages in de branche. Daarnaast houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe trainingen en tools voor ondernemers om te helpen bij nieuwe wetgeving. Continu veranderende marktsituaties vragen om aanpassing van het cursusaanbod: “We hebben de training ‘Praktisch Leidinggeven’ speciaal ontwikkeld in verband met de huidige krapte op de arbeidsmarkt in de horeca. Hiermee krijgen nieuwbakken managers vaardigheden aangeleerd om medewerkers duurzaam aan zich te binden”. Buiten de landsgrenzen, op Curaçao, is Café gestart met speciale lesprogramma’s gericht op de mentale ontwikkeling van de lokale bevolking om ervoor te zorgen dat dienstverlening niet meer geassocieerd wordt met het slavernijverleden.

Online stemronde

Voor de laatste ronde in de strijd om de Aithra-Award werd van de genomineerden een filmpje gemaakt waarmee ze hun persoonlijke campagne kunnen starten. Gabriëlla is al 25 jaar een begrip in de horeca en werkte mee aan diverse landelijke TV programma’s zoals ‘Mijn Tent is Top’ en ‘Hotel de Toekomst’. Zij trainde alle gelederen in de branche, van toiletjuffrouw tot de koninklijke hofhouding met dezelfde gedrevenheid. Het winnen van deze award voor rolmodel van het vrouwelijk ondernemerschap zou een ultieme erkenning van haar levenswerk betekenen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: