Details finale Bocuse d'Or Europe 2014

30 oktober 2013 |
Details finale Bocuse d'Or Europe 2014

De organisatie van de Bocuse d’Or Europe 2014 heeft de wedstrijdinformatie bekend gemaakt voor de Europese finale die op 7 en 8 mei in Stockholm plaatsvindt. Ook is bekend welke topkoks
in de jury plaatsnemen.

Pad naar wereldfinale
De wedstrijd wordt georganiseerd in het Stockhomsmässen tijdens de horecavakbeurs Gastro Nord. De Bocuse d’Or Europe is de kwalificatiewedstrijd voor de wereldfinale Bocuse d’Or 2015 in Lyon. Aan de Bocuse d’Or Europe doen maximaal 20 Europese landen mee die worden geselecteerd op basis van een aanmeldingsdossier dat elk land moet insturen. De jonge talentvolle Friese kok Jan Smink (boven op de foto) won samen met zijn commis Lars Aukema de Nederlandse finale en is aangemeld om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale.

Verplichte kost
De deelnemers moeten tijdens de finalestrijd werken met een aantal verplichte producten. Voor de visgerechten zijn dat koolvis, oesters en mosselen. Voor het vlees zijn dat een varkensham in de been, bloed en darmen. Daarnaast kan de wedstrijddeelnemer zelf bepalen of en welke garnituren hij aan het gerecht toevoegt.

Topkoks in jury
De jury bestaat uit louter top koks uit de deelnemende landen. Uit Nederland neemt Jonnie Boer plaats in de jury. De Europese juryvoorzitters zijn Elena Arzak en Björn Frantzen (van het tweesterrenrestaurant Frantzen uit Stockholm). Wedstrijdleider is Mathias Dahlgren (van het tweesterrenrestaurant in het Grand Hotel uit Stockholm).

Opdracht
Tijdens de Bocuse d’Or Europe moeten de Europese deelnemers zich kwalificeren. Van de 20 deelnemers worden er 12 toegelaten tot de wereldfinale Bocuse d’Or tijdens de Sirha in Lyon. Voor Jan Smink en zijn commis de taak om op Europees niveau bij de eerste twaalf te eindigen.

foto: Arnold van West

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: