Details finale Bocuse d'Or Europe 2014

30 oktober 2013
Details finale Bocuse d'Or Europe 2014

De organisatie van de Bocuse d’Or Europe 2014 heeft de wedstrijdinformatie bekend gemaakt voor de Europese finale die op 7 en 8 mei in Stockholm plaatsvindt. Ook is bekend welke topkoks
in de jury plaatsnemen.

*Pad naar wereldfinale*
De wedstrijd wordt georganiseerd in het Stockhomsmässen tijdens de horecavakbeurs Gastro Nord. De Bocuse d’Or Europe is de kwalificatiewedstrijd voor de wereldfinale Bocuse d’Or 2015 in Lyon. Aan de Bocuse d’Or Europe doen maximaal 20 Europese landen mee die worden geselecteerd op basis van een aanmeldingsdossier dat elk land moet insturen. De jonge talentvolle Friese kok Jan Smink (boven op de foto) won samen met zijn commis Lars Aukema de Nederlandse finale en is aangemeld om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale.

*Verplichte kost*
De deelnemers moeten tijdens de finalestrijd werken met een aantal verplichte producten. Voor de visgerechten zijn dat koolvis, oesters en mosselen. Voor het vlees zijn dat een varkensham in de been, bloed en darmen. Daarnaast kan de wedstrijddeelnemer zelf bepalen of en welke garnituren hij aan het gerecht toevoegt.

*Topkoks in jury*
De jury bestaat uit louter top koks uit de deelnemende landen. Uit Nederland neemt Jonnie Boer plaats in de jury. De Europese juryvoorzitters zijn Elena Arzak en Björn Frantzen (van het tweesterrenrestaurant Frantzen uit Stockholm). Wedstrijdleider is Mathias Dahlgren (van het tweesterrenrestaurant in het Grand Hotel uit Stockholm).

*Opdracht*
Tijdens de Bocuse d’Or Europe moeten de Europese deelnemers zich kwalificeren. Van de 20 deelnemers worden er 12 toegelaten tot de wereldfinale Bocuse d’Or tijdens de Sirha in Lyon. Voor Jan Smink en zijn commis de taak om op Europees niveau bij de eerste twaalf te eindigen.

foto: Arnold van West

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws