Design in Berlijnse horeca

15 december 2015
Design in Berlijnse horeca

Een wereldstad als Berlijn herbergt een enorme variëteit aan horecazaken. Om op te vallen in deze stad, moet je van goeden huize komen. Bovendien
moeten de menukaart, de locatie, de aankleding en de ‘vibe’ helemaal kloppen. We gingen voor je op zoek naar de ‘hottest places in town’ en kwamen te gekke zaken tegen.

*Schneeweiß: wit en ‘down-to-earth’*

Natuurlijk kun je ook opvallen door ‘gewoon te blijven’. Zeker in een wijk als Friedrichshain, waar je struikelt over de clubs, hamburger joints en hipster bars. Schneeweiß noemt zich een baken van rust te midden van deze modegevoelige omgeving. Eenmaal binnen bij Schneeweiß, geniet je van Duitse gerechten (de schnitzel is befaamd!) en hartelijke bediening. Zoals het hoort. Bovendien is het interieur helemaal afgestemd op de naam: helemaal wit.

*NENI: hip rooftop restaurant*

NENI Berlin is een culinair mozaïek van Perzische, Arabische, Marokkaanse, Turkse, Spaanse, Duitse, Israëlische en Oostenrijkse invloeden en bevindt zich op de ‘rooftop’ van het 25hours Bikini Berlin hotel. De pannen worden vanuit de keuken op tafel gezet, dus de presentatie is zonder enige poespas. In verschillende lijstjes van hippe Berlijnse restaurants vind je NENI op de eerste plaats.

*Chutnify: kleurrijke Indiase hotspot*

Locals zullen in Berlijn niet snel naar een willekeurig Indiaas restaurant gaan, maar voor de liefhebbers van de Indiase keuken is Chutnify ‘the place to be’. Het interieur is kleurrijk en gezellig en het eten is geweldig. Ongetwijfeld een van de meest bruisende zaken in de stad.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws