Dertien sterrenzaken bij IENS DinerDagen

18 mei 2011
Dertien sterrenzaken bij IENS DinerDagen

Restaurant-website IENS organiseert van 20 tot en met 26 juni aanstaande de eerste nationale editie van de IENS DinerDagen. De 400 beste restaurants van de site nemen deel aan deze dagen. Onder hen zijn in totaal dertien sterrenzaken, die samen goed zijn voor zestien Michelinsterren.

*Sterreneten*
De deelnemende sterrenzaken zijn onder meer Niven, Aan de Poel, 't Amsterdammertje, Kaatje bij de Sluis, 't Nonnetje, Wolfslaar en De Karpendonkse Hoeve. Drie restaurants met twee sterren zijn van de partij. Het zijn: Lindenhof, De Leuf, en 't Brouwerskolkje.

*Drie categorieën*
De deelnemende restaurants bieden een driegangenmenu aan voor zowel de lunch als het diner. Bijzonder is dat er met drie menuprijzen in plaats van een vaste menuprijs wordt gewerkt. Afhankelijk van de gebruikelijke menuprijs van het restaurant, betaalt een gast tijdens de IENS DinerDagen 20, 25, of 30 euro voor een menu. Sterrenzaken mogen een surplus van 10 euro per Michelinster rekenen.

*Stemmen na bezoek*
Tot 3 juli kunnen alle gasten het door hen bezochte restaurant beoordelen op iens.nl en zo het restaurant laten meedingen naar de IENS DinerDagen Topper-prijzen. Zowel nationaal als regionaal worden een aantal restaurants bekroond met de titel ‘IENS DinerDagen Topper 2011’. De winnaars worden medio juli bekend gemaakt.

*Reserveren*
Reserveren voor de IENS DinerDagen kan vanaf woensdag 25 mei op "www.dinerdagen.nl":http://www.dinerdagen.nl. De 50.000 nieuwsbriefleden van IENS reserveren met voorrang.

~Frank Lindner~

Overig nieuws