Den Haag walhalla voor vegetariërs

24 september 2013
Den Haag walhalla voor vegetariërs

Wie in het westen van Nederland vegetarisch wil eten, kan het best terecht in Den Haag. Dat blijkt uit onderzoek van de Vegetariërsbond. Vegetariërs en vleesminderaars hebben hier in de horeca, bij
bestelsites voor eten en in de zorg de grootste keuze.

*Goed toeven*
“In Den Haag is er in veel restaurants een ruime keuze voor vleesminderaars en vegetariërs. Daarnaast is er zelfs een vegetarische supermarkt en een vegetarische snackbar. Over het algemeen is het voor vegetariërs sowieso goed toeven in het westen”, aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond en organisator van de derde Vegetarische Restaurantweek 7 t/m 13 oktober).

*Kleine voorsprong*
In het onderzoek is onderzocht in hoeverre vegetariërs en vleesminderaars uit restaurants kunnen kiezen als ze uit eten gaan. Daarnaast is gekeken naar het aantal vegetarisch kokende thuiskoks bij Thuisafgehaald.nl en het aanbod in het ziekenhuis. Den Haag heeft maar een kleine voorsprong op steden als Amsterdam en Dordrecht, waar je als vegetariër ook goed terecht kan.

Groningen is vegetarische hoofdstad van het Noorden geworden. In het zuiden was het aanbod zo beperkt dat de Vegetariërsbond heeft besloten daar geen 'vegastad' aan te wijzen.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws