Den Haag heeft duurste terrassen

24 juli 2013 |
Den Haag heeft duurste terrassen<

Amsterdam is niet langer de duurste terrasstad van ons land. De hoofdstad is voorbij gestevend door vier andere steden. Den Haag voert dit jaar de ranglijst aan als duurste terrasstad, een rondje
drank (2 bier, 2 fris, 2 rosé, en 2 koffie) kost hier 21,70 euro. De stad wordt in de ranglijst gevolgd door Rotterdam, Haarlem en ’s-Hertogenbosch. Amsterdam komt dit jaar op de vijfde plaats voor.

Prijzen omhoog
Gemiddeld zijn de terrasprijzen dit jaar met 3,1 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Nijmegen is wederom de goedkoopste terrasstad, waar men voor het genoemde rondje precies 19 euro betaalt. De resultaten komen uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond.

Rotterdam schommelt
Waar Rotterdam vorig jaar de grootste daling op de ranglijst noteerde stijgt de stad na een prijsstijging van 8,3 procent dit jaar met zeven plekken omhoog het hardst. Eindhoven is de enige stad met een prijsdaling van 0,3 procent en blijft daarmee op de één na laagste plaats staan. De grootste daler op de ranglijst is Amsterdam, dat sinds de start van het jaarlijkse onderzoek steevast op de eerste plaats eindigde. Een rondje is er dit jaar slechts 0,7 procent duurder geworden.

Amersfoort kan het breed laten hangen
Voor het onderzoek wordt jaarlijks de terraskoopkracht bepaald door het gemiddeld besteedbaar inkomen van de inwoners af te zetten tegen de terrasprijzen. Hieruit blijkt dat Amersfoort de hoogste terraskoopkracht heeft, waar de inwoners gemiddeld 20,7 rondjes per week kunnen bestellen. In Enschede is de koopkracht het laagst, hier kan men wekelijks slechts 16,5 rondjes geven.
De gemiddelde terraskoopkracht over 21 Nederlandse steden is 19,1 rondjes per week. Hiermee is de gemiddelde terraskoopkracht gedaald ten opzichte van vorig jaar, toen men gemiddeld nog 19,6 rondjes per week kon betalen.

Frisse bieren in trek
Naast die traditionele hardlopers rosé, witbier en (zelfgemaakte) ice-tea zien we dit jaar met name de alcoholvrije bieren en bieren met een laagalcoholpercentage een vlucht nemen. Ook mixen van bieren met frisdrank zijn populair als verfrissende dorstlesser op het terras. Hiermee lijkt een einde gekomen aan het suffige imago van malt bier en bier met een lager alcoholpercentage en zijn de dranken gepromoveerd tot hippe zomerse dorstlessers op het terras.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: