D�lifrance opent eerste pilot store van Europa

26 oktober 2015 |

Délifrance Nederland heeft aan de rijksweg A13 een restaurant en corner geopend in nieuwe stijl. De vestiging, die onder leiding staat van
franchisenemer Jan van der Heijden, dient als pilot voor toekomstig te openen locaties in niet alleen Nederland, maar heel Europa. Tevens is het een voorbeeld voor de huidige Délifrance restaurants en corners, die bij een succesvol verloop zullen worden verbouwd.

Kijkje in brood en keuken
De eyecatcher in de nieuwe pilot store is de zogenaamde wall-of-crumb: een kijkje in de binnenkant van een pas gebakken brood. Ook is er een open keuken die de gasten een kijkje in de bereiding van hun maaltijd geeft.

Restaurant
In het nieuwe concept ligt de focus niet langer alleen op de lunch, maar kunnen gasten van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat genieten van zowel de Franse klassiekers als een eigentijdser assortiment. In het restaurant worden gasten de gehele dag bediend.

Grab & Go
Ook is er een 'Grab & Go'-corner voor de gasten met weinig tijd. Hier liggen de broodjes al belegd in de koeling klaar. Nieuw is de retailcorner, waar gasten een verzameling typisch Franse producten vinden die in trek zijn voor thuisgebruik of als cadeau.

Expansie
De Délifrance franchiseformule bestaat uit meer dan 500 verkooppunten in Europa, Azië en het Midden-Oosten. In Nederland zijn er 175 verkooppunten. De vestiging aan de A13 dient niet alleen als pilot store in Nederland, maar ook voor de rest van Europa. De komende tijd zullen alle resultaten uitvoerig geëvalueerd worden. Bij een geslaagde test zal de formule in Nederland en daarbuiten verder worden uitgerold.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: