Deel wijnvoorraad Château Neercanne vernietigd door brand in mergelgrotten

22 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Op zondag 1 oktober a.s. zullen de mergelgrotten van Château Neercanne worden heropend en weer in gebruik worden genomen. Restaurant Château Neercanne en l’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd open gebleven.

Heropening mergelgrotten
 

Op 19 juli jl. werden de grotten bij de buren getroffen door een brand waardoor de grotten van Château Neercanne rook- en roetschade hebben opgelopen. In deze mergelgrotten vinden normaal gesproken de grotere diners, feesten en huwelijksceremonies plaats. Het schoonmaken loopt voorspoedig. Eind deze week zullen de grotten vrij zijn van roet en rooklucht en kan er worden begonnen met de herinrichting en vervanging van techniek. Op zondag 1 oktober zullen de grotten worden heropend met de inmiddels befaamde scharrellunch. Een lunch voor de hele familie die elke eerste zondag van de maand wordt georganiseerd in de sfeervolle grottenzaal naast het kasteel.

Restaurant Château Neercanne en L’Auberge zijn geopend


Restaurant Château Neercanne en L’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd op de gebruikelijke tijden geopend gebleven. Peter Harkema, directeur/gastheer: “Voor een aperitief in de wijnkelder wordt tot de heropening uitgeweken naar het terras. Ook met minder weer, want een gezellige stretchtent met verwarming zorgt voor een aangename ambiance met prachtig uitzicht op het Jekerdal. De grote diners, ontvangsten en feesten verzorgen we in een transparant, stijlvol en gezellig paviljoen op de cour van Lunchrestaurant L’Auberge”.


Wijnvoorraad

De volledige wijnvoorraad die in de grotten was opgeslagen, is afgevoerd en wordt vernietigd. Dominique Jacobs, sommelier, had in 12 jaar tijd deze unieke wijnvoorraad opgebouwd: “Gelukkig is de voorraad van de dag in de wijnkelder in het Château ontsnapt aan al het rook- en roetgeweld. Die wijnen staan ongedeerd op onze kaart”. Hij is op dit moment bezig met het samenstellen van een nieuwe collectie die weer aansluit bij de wensen van de gasten.


Over Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e eeuwse kasteel bevindt zich het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection. Voor meer informatie: www.neercanne.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: