Deel wijnvoorraad Château Neercanne vernietigd door brand in mergelgrotten

22 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Op zondag 1 oktober a.s. zullen de mergelgrotten van Château Neercanne worden heropend en weer in gebruik worden genomen. Restaurant Château Neercanne en l’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd open gebleven.

Heropening mergelgrotten
 

Op 19 juli jl. werden de grotten bij de buren getroffen door een brand waardoor de grotten van Château Neercanne rook- en roetschade hebben opgelopen. In deze mergelgrotten vinden normaal gesproken de grotere diners, feesten en huwelijksceremonies plaats. Het schoonmaken loopt voorspoedig. Eind deze week zullen de grotten vrij zijn van roet en rooklucht en kan er worden begonnen met de herinrichting en vervanging van techniek. Op zondag 1 oktober zullen de grotten worden heropend met de inmiddels befaamde scharrellunch. Een lunch voor de hele familie die elke eerste zondag van de maand wordt georganiseerd in de sfeervolle grottenzaal naast het kasteel.

Restaurant Château Neercanne en L’Auberge zijn geopend


Restaurant Château Neercanne en L’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd op de gebruikelijke tijden geopend gebleven. Peter Harkema, directeur/gastheer: “Voor een aperitief in de wijnkelder wordt tot de heropening uitgeweken naar het terras. Ook met minder weer, want een gezellige stretchtent met verwarming zorgt voor een aangename ambiance met prachtig uitzicht op het Jekerdal. De grote diners, ontvangsten en feesten verzorgen we in een transparant, stijlvol en gezellig paviljoen op de cour van Lunchrestaurant L’Auberge”.


Wijnvoorraad

De volledige wijnvoorraad die in de grotten was opgeslagen, is afgevoerd en wordt vernietigd. Dominique Jacobs, sommelier, had in 12 jaar tijd deze unieke wijnvoorraad opgebouwd: “Gelukkig is de voorraad van de dag in de wijnkelder in het Château ontsnapt aan al het rook- en roetgeweld. Die wijnen staan ongedeerd op onze kaart”. Hij is op dit moment bezig met het samenstellen van een nieuwe collectie die weer aansluit bij de wensen van de gasten.


Over Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e eeuwse kasteel bevindt zich het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection. Voor meer informatie: www.neercanne.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: