Debbie Küpers nieuwe maître-sommelier restaurant Carelshaven Delden

12 december 2018 | Thijs Jacobs

Per 1 januari 2019 treedt Debbie Küpers bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden in dienst als maître-sommelier. Ze komt over van sterrenrestaurant de Bloemenbeek in De Lutte. Samen met gastheer Erwin Lansing en maître d'hôtel Eduard Vonk zal zij de zwarte brigade van Carelshaven naar een hoger niveau tillen.

De 34-jarige Debbie Küpers volgde de Middelbare Hotelschool en werkte tien jaar bij Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in de functie van maître d’hôtel en maître-sommelier. Als echte wijnfan volgde ze de opleiding Gastronoom-Sommelier aan de Academie voor Gastronomie en diverse wijnopleidingen, waaronder de internationale wijnopleiding WSET3. 

Aandacht voor de gast

Eigenaar Alco van Berkel van Carelshaven is erg blij met de komst van Debbie, die in goed overleg met eigenaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek overkomt. Alco van Berkel: “Debbie is een zeer gedreven en professionele gastvrouw met veel kennis van wijn en gastronomie. Naast haar kennis en ervaring heeft zij echt passie voor het vak en veel aandacht voor de gast. Samen met gastheer en vinoloog Erwin Lansing en maitre d’hotel Eduard Vonk gaat ze de zwarte brigade van Carelshaven naar een hoger niveau tillen. Bij Carelshaven zal Debbie samenwerken met haar levenspartner Daniël Nijkamp, die sinds twee jaar chef de cuisine is en die eveneens bij De Bloemenbeek heeft gewerkt.”

Toe aan een nieuwe stap

Debbie Küpers verheugt zich op haar samenwerking met Carelshaven. “Na tien jaar De Bloemenbeek met als hoogtepunt het behalen van de Michelinster in 2011, was ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Samen met gastheer en vinoloog Erwin Lansing ga ik de wijnkaart beheren, waarop inmiddels meer dan 200 wijnen staan. In de authentieke wijnkelder van Carelshaven gaan we wijnproeverijen organiseren en als team willen we nog meer ervaring gaan opdoen met het deelnemen aan wijn (-spijs)wedstrijden.”

Carelshaven op de culinaire kaart

Sinds augustus 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel de eigenaren van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, gelegen op Landgoed Twickel. Zij exploiteren tevens Oranjerie Ruurlo in Ruurlo. Carelshaven dateert van 1772 en is een begrip in Twente. Restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht in Carelshaven, de toenmalige eigenaar J.E. Kluvers was een van de grondleggers van de vereniging.

Het echtpaar Van Berkel brengt Carelshaven weer terug in de 21e eeuw met een grote metamorfose van het restaurant, dat recent opnieuw werd ingericht. Het aantal hotelkamers wordt uitgebreid en de kamers worden gerestyled. Het restaurant wordt weer op de culinaire kaart gezet door zowel de keuken als de bediening naar een hoger niveau te brengen. Carelshaven is lid van Twente Culinair en Chaîne des Rôtisseurs en behoort volgens restaurantgids Lekker 2019 tot de beste 25 restaurants van Overijssel.


Op de foto: v.l.n.r.: Evelyn van Berkel, Debbie Küpers, Alco van Berkel

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: