Debbie Küpers nieuwe maître-sommelier restaurant Carelshaven Delden

12 december 2018 | Thijs Jacobs

Per 1 januari 2019 treedt Debbie Küpers bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden in dienst als maître-sommelier. Ze komt over van sterrenrestaurant de Bloemenbeek in De Lutte. Samen met gastheer Erwin Lansing en maître d'hôtel Eduard Vonk zal zij de zwarte brigade van Carelshaven naar een hoger niveau tillen.

De 34-jarige Debbie Küpers volgde de Middelbare Hotelschool en werkte tien jaar bij Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in de functie van maître d’hôtel en maître-sommelier. Als echte wijnfan volgde ze de opleiding Gastronoom-Sommelier aan de Academie voor Gastronomie en diverse wijnopleidingen, waaronder de internationale wijnopleiding WSET3. 

Aandacht voor de gast

Eigenaar Alco van Berkel van Carelshaven is erg blij met de komst van Debbie, die in goed overleg met eigenaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek overkomt. Alco van Berkel: “Debbie is een zeer gedreven en professionele gastvrouw met veel kennis van wijn en gastronomie. Naast haar kennis en ervaring heeft zij echt passie voor het vak en veel aandacht voor de gast. Samen met gastheer en vinoloog Erwin Lansing en maitre d’hotel Eduard Vonk gaat ze de zwarte brigade van Carelshaven naar een hoger niveau tillen. Bij Carelshaven zal Debbie samenwerken met haar levenspartner Daniël Nijkamp, die sinds twee jaar chef de cuisine is en die eveneens bij De Bloemenbeek heeft gewerkt.”

Toe aan een nieuwe stap

Debbie Küpers verheugt zich op haar samenwerking met Carelshaven. “Na tien jaar De Bloemenbeek met als hoogtepunt het behalen van de Michelinster in 2011, was ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Samen met gastheer en vinoloog Erwin Lansing ga ik de wijnkaart beheren, waarop inmiddels meer dan 200 wijnen staan. In de authentieke wijnkelder van Carelshaven gaan we wijnproeverijen organiseren en als team willen we nog meer ervaring gaan opdoen met het deelnemen aan wijn (-spijs)wedstrijden.”

Carelshaven op de culinaire kaart

Sinds augustus 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel de eigenaren van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, gelegen op Landgoed Twickel. Zij exploiteren tevens Oranjerie Ruurlo in Ruurlo. Carelshaven dateert van 1772 en is een begrip in Twente. Restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht in Carelshaven, de toenmalige eigenaar J.E. Kluvers was een van de grondleggers van de vereniging.

Het echtpaar Van Berkel brengt Carelshaven weer terug in de 21e eeuw met een grote metamorfose van het restaurant, dat recent opnieuw werd ingericht. Het aantal hotelkamers wordt uitgebreid en de kamers worden gerestyled. Het restaurant wordt weer op de culinaire kaart gezet door zowel de keuken als de bediening naar een hoger niveau te brengen. Carelshaven is lid van Twente Culinair en Chaîne des Rôtisseurs en behoort volgens restaurantgids Lekker 2019 tot de beste 25 restaurants van Overijssel.


Op de foto: v.l.n.r.: Evelyn van Berkel, Debbie Küpers, Alco van Berkel

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: