De Zwarte Ruiter geeft 10 snoeiharde redenen waarom plantaardig eten rock’n’roll is

29 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 1 november is het World Vegan Day. Die dag serveert de Zwarte Ruiter (Den Haag) alleen plantaardig eten. Twee jaar geleden is het poppodium annex eetcafé op groen gegaan met 80 procent vegetarische gerechten op de kaart. Goed voor de gezondheid, voor de dieren en voor de planeet. En als je dat niet van een restaurant aan wilt nemen, neem dan een voorbeeld aan de rap groeiende hall of fame van vegan muzikanten.

The future is vegan, ook in Den Haag

De Grote Markt is in Den Haag voorloper op het gebied van duurzaamheid. Er wordt elektrisch gekookt, waar mogelijk biologisch en lokaal, en er wordt gebruik gemaakt van elektrisch rijdende busjes. Sinds 2017 spannen de horecazaken zich samen extra in om gezond eten te serveren en tegelijk de ecologische voetafdruk en daarmee klimaatverandering tegen te gaan.

Gezonde junkfood

Ondanks wat weerstand in het begin is de plantaardige koers succesvol gebleken en still going strong, met dank aan creatieve chefs & de samenwerking met Vegan XL. Dit Haagse bedrijf speurt wereldwijd naar het nieuwste en lekkerste dat er op vegan gebied te krijgen is. Het keukenteam van de Zwarte Ruiter experimenteert er met deze producten op los om steeds lekkerder plantaardig te koken. Omdat een mens ook gewoon wil schransen soms, staan er altijd vegan junkfood opties op de kaart. Aanvallen op katervoedsel maar dan bereid met oesterzwammen, vegan mayo & home made vegan burgers.

De muziek loopt voorop - van Bob Marley tot Billie Eilish

Touren is topsport en veel muzikanten zeggen dan ook vegan te eten om gezondheidsredenen. Van The Beatles, Bob Marley & Morrissey wisten de meeste mensen het al, en op Instagram staat de next generation in de frontlinie met o.a. Billie Eilish, Miley Cyrus & Ariana Grande. Maar wist je dat plantaardig eten in de seks, drugs & rock’n’rollwereld van de hardere genres net zo ingeburgerd is? Hier 10 legendarische bands rocking the vegan lifestyle:

Heel Rage Against The Machine
Black Sabbath (Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne ná het vleermuisincident)
Nirvana (Kurt Cobain & Krist Novoselic)
Red Hot Chili Peppers' Anthony Kiedis & Flea
Kirk Hammett (Metallica)
Jimmy Page (Led Zeppelin)
Def Leppard gitarist Phil Collen
The Mars Volta (Cedric-Bixler Zavala, Omar Rodríguez-López)
Eddie Vedder (Pearl Jam)
Derrick Green (Sepultura)

 

Naast een bewezen positief effect op de gezondheid, is plantaardig eten ook dè manier om iets goeds te doen voor de planeet en dierenwelzijn. Wie doet er mee & eet vegan for a day?

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: