Grand Caf� De Tropen opent deuren

11 september 2015 |
<

Grand Café De Tropen heeft gisteren zijn deuren geopend. De zaak is gevestigd in het monument van het Koninklijke Instituut
voor de Tropen. Met 82 zitplaatsen binnen en een terras met 98 zitplaatsen is De Tropen naar eigen zeggen een nieuwe hotspot in Amsterdam oost, direct aan het Oosterpark en gelegen aan het Tropenmuseum.

Piet Boon
Het interieur en de inrichting zijn ontworpen door studio Piet Boon, waarbij de historische elementen van het pand in acht zijn genomen en er een goede balans is gezocht tussen park, recreatie en het monumentale pand. In de keuken hebben chefs Robin Tiemenssen en Roy van Loenen zich laten inspireren door wereldse smaken en deze vertaald naar moderne gerechten in een nieuw werelds jasje.


Bij De Tropen staan wereldse smaken centraal

Wereldse smaken
Bij Grand Café ‘De Tropen’ spelen volgens de zaak eten en drinken in haar meest pure vorm de hoofdrol. Wereldse verhalen en smaken bereidt met duurzame, lokale producten. Museumgasten, huurders uit het gebouw van het KIT, Oosterparkbezoekers en buurtgenoten kunnen hier terecht voor een ambachtelijke koffie van Moyee met gevulde chocolade of een sticky toffee bananencake. In de middag vinden gasten op de kaart vers gemaakte lunchgerechten op zuurdesem- of meergranen brood of heerlijke Oosterse- of couscous salades. In de avond kunnen gasten hier terecht voor een werelds diner met goede wijn, een banenbiertje of een gebrande ananas-cocktail van het cocktailmenu ontwikkeld door de Cocktail Professor. Op het menu staat onder andere een Surinaamse pinda bravoe met kip, een gegrilde zeebaars met zwartebonencrème en Australische Rocky Road. Ook is er een speciaal menu voor kinderen. Alle gerechten zijn zoveel mogelijk bereid met biologische en duurzame ingrediënten en door een brede variëteit op het menu is het restaurant zowel toegankelijk voor een broodje als voor een uitgebreid diner.

Museumstukken in de zaak
Studio Piet Boon heeft zich ontfermt over het interieur en de inrichting van De Tropen. De historische architectuur van het monumentale pand is in tact gehouden, waardoor de originele schoonheid volgens de ontwerpers in ere hersteld is, maar tegelijkertijd ook een eigentijds, modern karakter krijgt. "Voor het concept van De Tropen hebben wij ervoor gekozen om het interieur te verrijken en te verruimen", aldus Studio Piet Boon. "Midden in het grand café siert een royaal opgezette centrale, donkergroene bar de ruimte. Achter de bar staat een grote vitrinewand waarin het museum decorstukken tentoonstelt. Dankzij de architectuur van het pand genieten gasten van een grote hoeveelheid natuurlijk licht en fungeert het Oosterpark als een uniek verlengstuk van het interieur, wat De Tropen niet alleen de perfecte uitvalsbasis maakt om het Tropenmuseum te verkennen, maar ook een aangename plek voor bezoekers van buitenaf."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: