Grand Caf� De Tropen opent deuren

11 september 2015 |
<

Grand Café De Tropen heeft gisteren zijn deuren geopend. De zaak is gevestigd in het monument van het Koninklijke Instituut
voor de Tropen. Met 82 zitplaatsen binnen en een terras met 98 zitplaatsen is De Tropen naar eigen zeggen een nieuwe hotspot in Amsterdam oost, direct aan het Oosterpark en gelegen aan het Tropenmuseum.

Piet Boon
Het interieur en de inrichting zijn ontworpen door studio Piet Boon, waarbij de historische elementen van het pand in acht zijn genomen en er een goede balans is gezocht tussen park, recreatie en het monumentale pand. In de keuken hebben chefs Robin Tiemenssen en Roy van Loenen zich laten inspireren door wereldse smaken en deze vertaald naar moderne gerechten in een nieuw werelds jasje.


Bij De Tropen staan wereldse smaken centraal

Wereldse smaken
Bij Grand CafĂ© ‘De Tropen’ spelen volgens de zaak eten en drinken in haar meest pure vorm de hoofdrol. Wereldse verhalen en smaken bereidt met duurzame, lokale producten. Museumgasten, huurders uit het gebouw van het KIT, Oosterparkbezoekers en buurtgenoten kunnen hier terecht voor een ambachtelijke koffie van Moyee met gevulde chocolade of een sticky toffee bananencake. In de middag vinden gasten op de kaart vers gemaakte lunchgerechten op zuurdesem- of meergranen brood of heerlijke Oosterse- of couscous salades. In de avond kunnen gasten hier terecht voor een werelds diner met goede wijn, een banenbiertje of een gebrande ananas-cocktail van het cocktailmenu ontwikkeld door de Cocktail Professor. Op het menu staat onder andere een Surinaamse pinda bravoe met kip, een gegrilde zeebaars met zwartebonencrĂšme en Australische Rocky Road. Ook is er een speciaal menu voor kinderen. Alle gerechten zijn zoveel mogelijk bereid met biologische en duurzame ingrediĂ«nten en door een brede variĂ«teit op het menu is het restaurant zowel toegankelijk voor een broodje als voor een uitgebreid diner.

Museumstukken in de zaak
Studio Piet Boon heeft zich ontfermt over het interieur en de inrichting van De Tropen. De historische architectuur van het monumentale pand is in tact gehouden, waardoor de originele schoonheid volgens de ontwerpers in ere hersteld is, maar tegelijkertijd ook een eigentijds, modern karakter krijgt. "Voor het concept van De Tropen hebben wij ervoor gekozen om het interieur te verrijken en te verruimen", aldus Studio Piet Boon. "Midden in het grand café siert een royaal opgezette centrale, donkergroene bar de ruimte. Achter de bar staat een grote vitrinewand waarin het museum decorstukken tentoonstelt. Dankzij de architectuur van het pand genieten gasten van een grote hoeveelheid natuurlijk licht en fungeert het Oosterpark als een uniek verlengstuk van het interieur, wat De Tropen niet alleen de perfecte uitvalsbasis maakt om het Tropenmuseum te verkennen, maar ook een aangename plek voor bezoekers van buitenaf."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: