De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

20 september 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekendgemaakt:

Hotels – Court Garden Hotel (Den Haag)

Restaurants – Restaurant Sjuut (Schinnen)

Strandpaviljoens – centrum Qi (Breskens)

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. De winnaars van deze derde editie ontvingen award ontworpen door kunstenaars van hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een beperking brengt naar een markt zonder beperkingen. Daarnaast ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque voor een diner bij een van de leden van Euro-Toques en diverse tegoedbonnen van leveranciers van duurzame producten. De awards zijn mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Gastvrij Rotterdam, Made Blue Water en Santas Koffie.

Beste F&B concept: Pllek

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage. De Falco Eleonora Award 2018 is gegaan naar Pllek Amsterdam.  

Voorzitter van de jury van de Falco Eleonora Award Gregor Christiaans zegt hierover:  ‘Restaurant Pllek in Amsterdam is het voorbeeld hoe duurzaamheid anno 2018 eruit moet zijn. Hip en eigentijds en concessie loos kiezen voor een menukaart met alleen maar duurzame Food & Beverage’. 

Vakjury

De onafhankelijke vakjury bestaat uit een zevental vertegenwoordigers uit de branche. Jurylid André Brouwer (EKO Keurmerk) laat weten dat het aanwijzen van de uiteindelijke winnaars wederom een enorme uitdaging was. ‘Met name doordat er dit jaar ook aanmeldingen uit België waren binnengekomen, maakte het voor de jury nog moeilijker om een winnaar aan te wijzen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker binnen de horecasector, waardoor ook de aanmeldingen voor de Gaia Green Awards een steeds hoger niveau laten zien’.

Hoog niveau bij winnaars

Jean Thoma van restaurant Schinnen geeft aan zeer trots te zijn op het winnen van de Gaia Green Award. ‘Vorig jaar waren we al trots op finaleplaats, maar dat we nu de award mee naar huis mogen nemen voelt als een waardering voor de extra duurzame stappen die we hebben gemaakt afgelopen jaar. We zijn zelfs bezig met een nieuw concept waarbij duurzaamheid nog meer centraal gaat staan’.

Winnaar Hotel Court Garden is zowel gecertificeerd voor Green Key, Ecolabel als het EKO Keurmerk. Het voormalige kantoorpand in Den Haag is omgebouwd van energielabel G naar A++ en recent opende het hotel op het dak een groene daktuin. Winnaar Qi in de categorie strandpaviljoen steekt volgens de jury boven het deelnemers veld uit door de duurzame keuzes die er zijn gemaakt bij de samenstelling van de menukaart en het uitbannen van plastic in het strandpaviljoen’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: