De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

20 september 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekendgemaakt:

Hotels – Court Garden Hotel (Den Haag)

Restaurants – Restaurant Sjuut (Schinnen)

Strandpaviljoens – centrum Qi (Breskens)

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. De winnaars van deze derde editie ontvingen award ontworpen door kunstenaars van hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een beperking brengt naar een markt zonder beperkingen. Daarnaast ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque voor een diner bij een van de leden van Euro-Toques en diverse tegoedbonnen van leveranciers van duurzame producten. De awards zijn mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Gastvrij Rotterdam, Made Blue Water en Santas Koffie.

Beste F&B concept: Pllek

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage. De Falco Eleonora Award 2018 is gegaan naar Pllek Amsterdam.  

Voorzitter van de jury van de Falco Eleonora Award Gregor Christiaans zegt hierover:  ‘Restaurant Pllek in Amsterdam is het voorbeeld hoe duurzaamheid anno 2018 eruit moet zijn. Hip en eigentijds en concessie loos kiezen voor een menukaart met alleen maar duurzame Food & Beverage’. 

Vakjury

De onafhankelijke vakjury bestaat uit een zevental vertegenwoordigers uit de branche. Jurylid André Brouwer (EKO Keurmerk) laat weten dat het aanwijzen van de uiteindelijke winnaars wederom een enorme uitdaging was. ‘Met name doordat er dit jaar ook aanmeldingen uit België waren binnengekomen, maakte het voor de jury nog moeilijker om een winnaar aan te wijzen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker binnen de horecasector, waardoor ook de aanmeldingen voor de Gaia Green Awards een steeds hoger niveau laten zien’.

Hoog niveau bij winnaars

Jean Thoma van restaurant Schinnen geeft aan zeer trots te zijn op het winnen van de Gaia Green Award. ‘Vorig jaar waren we al trots op finaleplaats, maar dat we nu de award mee naar huis mogen nemen voelt als een waardering voor de extra duurzame stappen die we hebben gemaakt afgelopen jaar. We zijn zelfs bezig met een nieuw concept waarbij duurzaamheid nog meer centraal gaat staan’.

Winnaar Hotel Court Garden is zowel gecertificeerd voor Green Key, Ecolabel als het EKO Keurmerk. Het voormalige kantoorpand in Den Haag is omgebouwd van energielabel G naar A++ en recent opende het hotel op het dak een groene daktuin. Winnaar Qi in de categorie strandpaviljoen steekt volgens de jury boven het deelnemers veld uit door de duurzame keuzes die er zijn gemaakt bij de samenstelling van de menukaart en het uitbannen van plastic in het strandpaviljoen’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: