GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

1 november 2010 |
GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

Op maandag 1 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fortis Circustheater in Scheveningen de GaultMillau-gids voor 2011 gepresenteerd. De belangrijkste bekendmakingen; Beste Chef: Sergio Herman van Oud Sluis, dit jaar wederom met een maximale score van 20 punten. Restaurant van het jaar: De Librije. Niven Kunz werd uitverkoren tot Belofte van het jaar. Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat werd verkozen tot Chef van het Jaar. De top bleef dit jaar ongewijzigd.

Twee nieuwe categorieën
GaultMillau reikte dit jaar twee nieuwe awards uit: één voor het duurzaamste restaurant en de zogeheten 'smiley-award' voor het restaurant met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een menu onder de 40 euro. Sonoy in Emmeloord ging er met eerstgenoemde award vandoor, terwijl Brasserie 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) breeduit kon glimlachen met het in ontvangst nemen van de prijs-plezier award.

Geen wijzigingen in top
Sergio Herman's restaurant Oud Sluis blijft de nummer één in de nieuwe gids. Drie restaurants, dezelfde als vorig jaar, volgen met 19,5 punten op de voet. Het zijn: De Librije in Zwolle, InterScaldes in Kruiningen, en Beluga in Maastricht. De Leest in Vaassen behoudt zijn 19 punten.

Stijgers en dalers onder de 'achtervolgers'
In een groep van negen restaurants met 18 punten heeft Boreas in Heeze zich gemeld. Herberg Onden de Linden in Aduard, Apicius in Bakkum, Toine Hermsen in Maastircht en Ron Blaauw in Ouderkerk gaven een puntje toe en daalden naar 17 punten.

Het houdt niet op voor Herman
Er was nog meer succes voor Sergio Herman. Resto-Bar Pure-C in Cadzand waar de chef-kok zijn naam en visie aan heeft verbonden kreeg in een keer 16 punten.

Alle nog niet genoemde awards
• Hotel van het Jaar: Kruisherenhotel in Maastricht.
• Gastheer/-vrouw van het Jaar: Pasquinel Kolk van Ciel Bleu Okura Hotel Amsterdam.
• Talentvol Gastheer/-vrouw van het Jaar: Iete Braeken van De Lindenhof in Nuenen.
• Sommelier van het Jaar: Edger Groeneveld van Het Koetshuis in Bennekom.
• Talentvol Sommelier van het Jaar: Adrian Zarzo Habraken van restaurant Ivy in Rotterdam.
• Wijn-spijsspecialist van het Jaar: Nadine Mögling van Bij Jef Restaurant & Hotel Texel.
• Wijnkaart van het Jaar: restaurant Fred in Rotterdam.
• Terras van het Jaar: Aan de Poel in Amstelveen.

Foto: Kokswereld.nl

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: