De Librije best beoordeelde restaurant van Nederland

22 november 2016 | Jorien Slager

Restaurant De Librije is dit jaar het best beoordeelde restaurant van Nederland. Het restaurant uit Zwolle is bij de IENS TOP 2017 als winnaar uit de bus gekomen. Grootste concurrenten waren Château Restaurant Neercanne uit Maastricht en restaurant Vinkeles uit Amsterdam. Deze restaurants eindigden op achtereenvolgens de tweede en derde plaats. De IENS TOP bestaat uit de duizend beste restaurants en wordt samengesteld op basis van recensies van hun eigen gasten. Hiermee is het de enige echte culinaire publieksprijs van Nederland.

"De gasten hebben op ons gestemd, dat vinden we heel erg leuk. We gaan onze gasten nog jarenlang inpakken en verwennen, ze zijn nog lang niet van ons af", zegt Thérèse Boer, mede-eigenaar van De Librije. 

De IENS TOP wordt jaarlijks samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van restaurantbezoekers. Het gegeven rapportcijfer plus het aantal recensies vormen de basis voor de uiteindelijke notering. Zo vormen de duizend best beoordeelde restaurants de IENS TOP.  

“We feliciteren De Librije van harte met dit geweldige resultaat”, zegt Niels Keizer, algemeen directeur van IENS. “De Librije staat al jarenlang aan de absolute top en deze uitverkiezing door het Nederlandse publiek bevestigt nogmaals de enorme expertise van het team van Jonnie en Thérèse Boer. Daarnaast hebben de andere IENS toppers in de lijst het ook bijzonder goed gedaan.”    

Best beoordeelde nieuwe binnenkomer

Dit jaar telt de lijst maar liefst 552 nieuwe binnenkomers. Dit zijn veelbelovende restaurants die zich sinds kort tot de best gerecenseerde en hoogst scorende restaurants op IENS mogen rekenen. Het Amsterdamse Risto Enoteca PepeNero is de best beoordeelde nieuwe binnenkomer op de lijst. “
 
Naast de IENS top 10 van best beoordeelde restaurants en de hoogst genoteerde nieuwe binnenkomers zijn er nog meer awards uitgereikt. Zoals de awards voor het beste restaurant per provincie en de award voor het restaurant met het hoogste aantal recensies. Deze eer viel het Rotterdamse restaurant Rosso ten deel. Met ruim 800 recensies is dit met afstand het meest gerecenseerde restaurant op iens.nl.

“We liggen op een moeilijk bereikbare plek en toch hebben we de laatste tijd veel nieuwe gasten mogen verwelkomen. Als we hen vragen hoe ze bij ons terechtkomen, is dat bijna altijd via IENS. En als we dan vervolgens vragen of ze na hun bezoek aan Rosso iets willen schrijven wordt daar vaak positief op gereageerd. Heel gaaf om te zien”, aldus Hans Veerman, eigenaar van het Rotterdamse Rosso. 

IENS Top 10
 
1. De Librije, Zwolle
2. Château Restaurant Neercanne, Maastricht
3. Vinkeles, Amsterdam
4. Risto Enoteca Pepenero, Amsterdam
5. De Lindehof, Nuenen
6. Lounge Restaurant Pomerol, Landgraaf
7. Rosso, Rotterdam
8. Restaurant Perceel, Capelle aan den IJssel
9. Le Restaurant, Amsterdam 
10. Bord’Eau, Amsterdam

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: