De Librije best beoordeelde restaurant van Nederland

Auteur: Jorien Slager
22 november 2016
De Librije best beoordeelde restaurant van Nederland

Restaurant De Librije is dit jaar het best beoordeelde restaurant van Nederland. Het restaurant uit Zwolle is bij de IENS TOP 2017 als winnaar uit de bus gekomen. Grootste concurrenten waren Château Restaurant Neercanne uit Maastricht en restaurant Vinkeles uit Amsterdam. Deze restaurants eindigden op achtereenvolgens de tweede en derde plaats. De IENS TOP bestaat uit de duizend beste restaurants en wordt samengesteld op basis van recensies van hun eigen gasten. Hiermee is het de enige echte culinaire publieksprijs van Nederland.

"De gasten hebben op ons gestemd, dat vinden we heel erg leuk. We gaan onze gasten nog jarenlang inpakken en verwennen, ze zijn nog lang niet van ons af", zegt Thérèse Boer, mede-eigenaar van De Librije. 

De IENS TOP wordt jaarlijks samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van restaurantbezoekers. Het gegeven rapportcijfer plus het aantal recensies vormen de basis voor de uiteindelijke notering. Zo vormen de duizend best beoordeelde restaurants de IENS TOP.  

“We feliciteren De Librije van harte met dit geweldige resultaat”, zegt Niels Keizer, algemeen directeur van IENS. “De Librije staat al jarenlang aan de absolute top en deze uitverkiezing door het Nederlandse publiek bevestigt nogmaals de enorme expertise van het team van Jonnie en Thérèse Boer. Daarnaast hebben de andere IENS toppers in de lijst het ook bijzonder goed gedaan.”    

Best beoordeelde nieuwe binnenkomer

Dit jaar telt de lijst maar liefst 552 nieuwe binnenkomers. Dit zijn veelbelovende restaurants die zich sinds kort tot de best gerecenseerde en hoogst scorende restaurants op IENS mogen rekenen. Het Amsterdamse Risto Enoteca PepeNero is de best beoordeelde nieuwe binnenkomer op de lijst. “
 
Naast de IENS top 10 van best beoordeelde restaurants en de hoogst genoteerde nieuwe binnenkomers zijn er nog meer awards uitgereikt. Zoals de awards voor het beste restaurant per provincie en de award voor het restaurant met het hoogste aantal recensies. Deze eer viel het Rotterdamse restaurant Rosso ten deel. Met ruim 800 recensies is dit met afstand het meest gerecenseerde restaurant op iens.nl.

“We liggen op een moeilijk bereikbare plek en toch hebben we de laatste tijd veel nieuwe gasten mogen verwelkomen. Als we hen vragen hoe ze bij ons terechtkomen, is dat bijna altijd via IENS. En als we dan vervolgens vragen of ze na hun bezoek aan Rosso iets willen schrijven wordt daar vaak positief op gereageerd. Heel gaaf om te zien”, aldus Hans Veerman, eigenaar van het Rotterdamse Rosso. 

IENS Top 10
 
1. De Librije, Zwolle
2. Château Restaurant Neercanne, Maastricht
3. Vinkeles, Amsterdam
4. Risto Enoteca Pepenero, Amsterdam
5. De Lindehof, Nuenen
6. Lounge Restaurant Pomerol, Landgraaf
7. Rosso, Rotterdam
8. Restaurant Perceel, Capelle aan den IJssel
9. Le Restaurant, Amsterdam 
10. Bord’Eau, Amsterdam

Overig nieuws