De L'Europe presenteert nieuw culinair team 2018

15 november 2017 | Roy Spijker

Een nieuw tijdperk breekt aan voor De L'Europe Amsterdam met de culinaire benoemingen van Tjaco van Eijken als Executive Chef van De L'Europe, die verantwoordelijk zal zijn voor Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot Het Terras, de lounges, roomservice en de zeven vergaderruimtes. Bas van Kranen zal zich als Executive Chef van Bord'Eau Restaurant Gastronomique, samen met recentelijk benoemde Executive Sous Chef Marcel Bonda, concentreren op het Michelin sterrenrestaurant van De L'Europ. Per 1 januarie 2018 zullen de nieuwe chefs het succes van De L'Europe als culinaire bestemming in het hart van Amsterdam voortzetten.

Tjaco van Eijken heeft jarenlang ervaring opgedaan in de meest prestigieuze restaurants. In 1994 begon hij zijn carrière bij La Rive om na vijf jaar te gaan werken bij Spoon by Alain Ducasse in het Intercontintinental Hotel Hong Kong. Achtereenvolgens heeft hij ook gewerkt voor Sofitel Brussel le Louise, Sofitelt Saigon Plaza in Vietnam, Crown Plaza Brussels Airport en Le Wiltcher's by Steigenberger.

De 27-jarige Bas van Kranen ontwikkelde op jonge leeftijd zijn passie voor koken en gastronomie. Hij heeft zes jaar gewerkt bij het met een Michelinster bekroonde restaurant De Leuf, waarvan de laatste drie jaar als chef-kok. Ter ondersteuning van Van Kranen is Marcel Bonda aangesteld als Executive Sous Chef. Bonda is al 10 jaar werkzaam in de keukens van De L'Europe en heeft verschillende rollen vervuld binnen het team.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: