De Leest krijgt derde Michelinster

25 november 2013 |
De Leest krijgt derde Michelinster

Restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman heeft in de nieuwe Michelingids van 2014 drie sterren gekregen. Tijdens de bekendmaking van de gids in Maastricht was de emotie en
ontlading door de hele zaal te voelen. Op het podium wist een emotionele Jacob Jan logischerwijs even niets uit te brengen. Wat rust en een paar slokken water brachten hem weer bij, voordat de festiviteiten los konden barsten.

Jongensdroom
In een reactie tegenover De RestaurantKrant vertelt Boerma: "Dit is niet te geloven, het moet nog even indalen. Mijn hart is geëxplodeerd. Het is een jongensdroom die uitkomt. Eerlijk waar. Vroeger toen ik als kleine jongen achterin de auto van mijn ouders de Franse Michelingids zag, keek ik al naar die drie macarons. En nu heb ik ze zelf!"


Zo voelt het dus om je derde ster te krijgen

Goed voor gastronomie
Boerma vervolgt: "Ik ben ontzettend blij voor De Leest met de derde ster. Ik ben ook blij voor de Nederlandse gastronomie. Dat we nu nog steeds twee driesterrenrestaurants hebben, is een teken dat we met de top steeds weer stappen vooruit blijven maken."

Kosmopolitische invloeden en inventiviteit
Michael Ellis, internationaal directeur van de gidsendivisie bij Michelin zegt over De Leest: "Elk gerecht draagt de signatuur van Jacob Jan Boerma: geschoeid op de leest van vakmanschap. Kosmopolitische invloeden en inventiviteit zorgen voor een elegant contrast tussen zoet, zuur en smaak."

Track record
De Librije houdt zijn drie sterren. Jonnie en Thérèse Boer waren bij de bekendmaking in het Theater aan het Vrijthof aanwezig. Zij werden met luid applaus op het podium ontvangen en gehuldigd met bloemen voor hun track record.

Oud Sluis is, vanwege de aangekondigde sluiting, niet meer opgenomen in de gids.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: