De Leest krijgt derde Michelinster

25 november 2013 |
De Leest krijgt derde Michelinster<

Restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman heeft in de nieuwe Michelingids van 2014 drie sterren gekregen. Tijdens de bekendmaking van de gids in Maastricht was de emotie en
ontlading door de hele zaal te voelen. Op het podium wist een emotionele Jacob Jan logischerwijs even niets uit te brengen. Wat rust en een paar slokken water brachten hem weer bij, voordat de festiviteiten los konden barsten.

Jongensdroom
In een reactie tegenover De RestaurantKrant vertelt Boerma: "Dit is niet te geloven, het moet nog even indalen. Mijn hart is geëxplodeerd. Het is een jongensdroom die uitkomt. Eerlijk waar. Vroeger toen ik als kleine jongen achterin de auto van mijn ouders de Franse Michelingids zag, keek ik al naar die drie macarons. En nu heb ik ze zelf!"


Zo voelt het dus om je derde ster te krijgen

Goed voor gastronomie
Boerma vervolgt: "Ik ben ontzettend blij voor De Leest met de derde ster. Ik ben ook blij voor de Nederlandse gastronomie. Dat we nu nog steeds twee driesterrenrestaurants hebben, is een teken dat we met de top steeds weer stappen vooruit blijven maken."

Kosmopolitische invloeden en inventiviteit
Michael Ellis, internationaal directeur van de gidsendivisie bij Michelin zegt over De Leest: "Elk gerecht draagt de signatuur van Jacob Jan Boerma: geschoeid op de leest van vakmanschap. Kosmopolitische invloeden en inventiviteit zorgen voor een elegant contrast tussen zoet, zuur en smaak."

Track record
De Librije houdt zijn drie sterren. Jonnie en Thérèse Boer waren bij de bekendmaking in het Theater aan het Vrijthof aanwezig. Zij werden met luid applaus op het podium ontvangen en gehuldigd met bloemen voor hun track record.

Oud Sluis is, vanwege de aangekondigde sluiting, niet meer opgenomen in de gids.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: