De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

27 oktober 2017 | Roy Spijker

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste ‘De Leckere Café’. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuze manier bier is verwerkt. Een jury, onder leiding van Ronald Giphart bepaalt de winnaar.

Uit 75 inzendingen zijn vijf finalisten voor de Meesterchef Cook-Off gekozen. Het evenement, dat op 5 november van 14:00 tot 16:00 zal plaatsvinden in het Werkspoorcafé in Utrecht, zal bepalen welke van de vijf finalisten de titel De Leckere Meesterchef 2017 zullen bemachtigen, én hun gerecht zien verschijnen op de menukaart van het nieuwe De Leckere Werkspoorcafé.

Jury van topchefs
Tijdens het evenement zullen deze vijf koks hun gerechten live bereiden, onder toeziend oog van een jury van topchefs. Leon Mazairac is al bijna vier jaar eigenaar en chef-kok van Podium onder de Dom. De 39-jarige chef werd in 2015 verkozen tot meest getalenteerde kok van Nederland door restaurant- en hotelgids GaultMillau. Vito Reekers is al sinds 2013 het hoofd van de keuken van Grand Restaurant Karel V. Daarvoor werkte hij 4 jaar als sous chef bij Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Onder leiding van Ronald Giphart
De dag zal onder leiding staan van Ronald Giphart. Naast een voorliefde voor literatuur, heeft Giphart een culinair hart. Hij schreef romans, kookboeken en vele columns over zijn favoriete onderwerp en is zo thuis in de wereld van gastronomie dat hij in 2016 op nummer 35 stond in de top-100 food influencers.

Gratis toegang
De toegang is gratis na inschrijving. Het Café zal gevuld zijn met bierliefhebbers, vrienden en gezelligheid. Een leuke middag met bijzonder bier, lekkere hapjes, fijn gezelschap en een cook-off zoals je die nog nooit hebt meegemaakt.

Schrijf je in via www.deleckere-meesterchef.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: