De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

27 oktober 2017 | Roy Spijker

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste ‘De Leckere Café’. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuze manier bier is verwerkt. Een jury, onder leiding van Ronald Giphart bepaalt de winnaar.

Uit 75 inzendingen zijn vijf finalisten voor de Meesterchef Cook-Off gekozen. Het evenement, dat op 5 november van 14:00 tot 16:00 zal plaatsvinden in het Werkspoorcafé in Utrecht, zal bepalen welke van de vijf finalisten de titel De Leckere Meesterchef 2017 zullen bemachtigen, én hun gerecht zien verschijnen op de menukaart van het nieuwe De Leckere Werkspoorcafé.

Jury van topchefs
Tijdens het evenement zullen deze vijf koks hun gerechten live bereiden, onder toeziend oog van een jury van topchefs. Leon Mazairac is al bijna vier jaar eigenaar en chef-kok van Podium onder de Dom. De 39-jarige chef werd in 2015 verkozen tot meest getalenteerde kok van Nederland door restaurant- en hotelgids GaultMillau. Vito Reekers is al sinds 2013 het hoofd van de keuken van Grand Restaurant Karel V. Daarvoor werkte hij 4 jaar als sous chef bij Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Onder leiding van Ronald Giphart
De dag zal onder leiding staan van Ronald Giphart. Naast een voorliefde voor literatuur, heeft Giphart een culinair hart. Hij schreef romans, kookboeken en vele columns over zijn favoriete onderwerp en is zo thuis in de wereld van gastronomie dat hij in 2016 op nummer 35 stond in de top-100 food influencers.

Gratis toegang
De toegang is gratis na inschrijving. Het Café zal gevuld zijn met bierliefhebbers, vrienden en gezelligheid. Een leuke middag met bijzonder bier, lekkere hapjes, fijn gezelschap en een cook-off zoals je die nog nooit hebt meegemaakt.

Schrijf je in via www.deleckere-meesterchef.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: