De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

14 maart 2019 | Yonne van Geene

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca Ondernemer Manager en Leidinggevende keuken.

Directeur Horeca Academie, Antoine Defesche: “Wij bieden praktijkgerichte mbo-opleidingen en trainingen speciaal ontwikkeld voor én door horeca professionals. Wij onderscheiden ons doordat we werken met kleine klassen en je bij ons op elk moment in het jaar met de opleiding kunt beginnen. Wij lopen voorop in het gebruik van e-learning en door de onderwijstijd zo veel mogelijk praktijkgericht in te vullen. Onze doelgroep is vooral volwassenen en omscholers, daarnaast faciliteren wij een leven lang leren." 

"Feitelijk hebben wij ons de laatste jaren steeds meer ontpopt tot een bedrijfsschool voor de horecabranche." Gaat Antoine verder. "Onze studenten zijn volwassenen die in de horeca werken of willen werken. We bedienen dus bedrijven, medewerkers, omscholers, bijscholers, statushouders, ex-gedetineerden en anderstaligen. Maar onze belangrijkste doelgroep is en blijft de mensen die in de Horeca werken. Kleinschalig maar gewoon erg goed onderwijs kenmerkt ons. We merken de laatste tijd steeds vaker dat ook mensen van buiten de regio  Noord- en Zuid-Holland best bij ons zouden willen studeren maar de afstand te groot vinden. Met een vestiging in het centraal gelegen Houten kunnen we een groot gebied gaan bedienen met onze opleidingen.”

Samenwerking

Karel de Leest bestuursvoorzitter SVO: “We gaan niet over 1 nacht ijs, wij werken immers al 5 jaar samen met de Horeca Academie. Deze samenwerking is in de loop der jaren alleen maar hechter geworden en we maken nu een nieuwe stap hierin door de Horeca Academie in de gelegenheid te stellen om een vestiging te openen op onze locatie in Houten. Deze stap past gewoon erg goed bij de missie van SVO om hoogstand beroepsonderwijsonderwijs in de foodsector aan te bieden juist ook in deze regio.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: