De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

14 maart 2019 | Yonne van Geene

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca Ondernemer Manager en Leidinggevende keuken.

Directeur Horeca Academie, Antoine Defesche: “Wij bieden praktijkgerichte mbo-opleidingen en trainingen speciaal ontwikkeld voor én door horeca professionals. Wij onderscheiden ons doordat we werken met kleine klassen en je bij ons op elk moment in het jaar met de opleiding kunt beginnen. Wij lopen voorop in het gebruik van e-learning en door de onderwijstijd zo veel mogelijk praktijkgericht in te vullen. Onze doelgroep is vooral volwassenen en omscholers, daarnaast faciliteren wij een leven lang leren." 

"Feitelijk hebben wij ons de laatste jaren steeds meer ontpopt tot een bedrijfsschool voor de horecabranche." Gaat Antoine verder. "Onze studenten zijn volwassenen die in de horeca werken of willen werken. We bedienen dus bedrijven, medewerkers, omscholers, bijscholers, statushouders, ex-gedetineerden en anderstaligen. Maar onze belangrijkste doelgroep is en blijft de mensen die in de Horeca werken. Kleinschalig maar gewoon erg goed onderwijs kenmerkt ons. We merken de laatste tijd steeds vaker dat ook mensen van buiten de regio  Noord- en Zuid-Holland best bij ons zouden willen studeren maar de afstand te groot vinden. Met een vestiging in het centraal gelegen Houten kunnen we een groot gebied gaan bedienen met onze opleidingen.”

Samenwerking

Karel de Leest bestuursvoorzitter SVO: “We gaan niet over 1 nacht ijs, wij werken immers al 5 jaar samen met de Horeca Academie. Deze samenwerking is in de loop der jaren alleen maar hechter geworden en we maken nu een nieuwe stap hierin door de Horeca Academie in de gelegenheid te stellen om een vestiging te openen op onze locatie in Houten. Deze stap past gewoon erg goed bij de missie van SVO om hoogstand beroepsonderwijsonderwijs in de foodsector aan te bieden juist ook in deze regio.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: