De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

14 maart 2019 | Yonne van Geene

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca Ondernemer Manager en Leidinggevende keuken.

Directeur Horeca Academie, Antoine Defesche: “Wij bieden praktijkgerichte mbo-opleidingen en trainingen speciaal ontwikkeld voor én door horeca professionals. Wij onderscheiden ons doordat we werken met kleine klassen en je bij ons op elk moment in het jaar met de opleiding kunt beginnen. Wij lopen voorop in het gebruik van e-learning en door de onderwijstijd zo veel mogelijk praktijkgericht in te vullen. Onze doelgroep is vooral volwassenen en omscholers, daarnaast faciliteren wij een leven lang leren." 

"Feitelijk hebben wij ons de laatste jaren steeds meer ontpopt tot een bedrijfsschool voor de horecabranche." Gaat Antoine verder. "Onze studenten zijn volwassenen die in de horeca werken of willen werken. We bedienen dus bedrijven, medewerkers, omscholers, bijscholers, statushouders, ex-gedetineerden en anderstaligen. Maar onze belangrijkste doelgroep is en blijft de mensen die in de Horeca werken. Kleinschalig maar gewoon erg goed onderwijs kenmerkt ons. We merken de laatste tijd steeds vaker dat ook mensen van buiten de regio  Noord- en Zuid-Holland best bij ons zouden willen studeren maar de afstand te groot vinden. Met een vestiging in het centraal gelegen Houten kunnen we een groot gebied gaan bedienen met onze opleidingen.”

Samenwerking

Karel de Leest bestuursvoorzitter SVO: “We gaan niet over 1 nacht ijs, wij werken immers al 5 jaar samen met de Horeca Academie. Deze samenwerking is in de loop der jaren alleen maar hechter geworden en we maken nu een nieuwe stap hierin door de Horeca Academie in de gelegenheid te stellen om een vestiging te openen op onze locatie in Houten. Deze stap past gewoon erg goed bij de missie van SVO om hoogstand beroepsonderwijsonderwijs in de foodsector aan te bieden juist ook in deze regio.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: