De Ertepeller in Papendrecht geopend

1 juni 2016
De Ertepeller in Papendrecht geopend

Onlangs openden chef Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg hun horecagelegenheid De Ertepeller in Papendrecht. De zaak bestaat
uit een restaurant, bistro en wijnbar en ligt aan het water met een spectaculair uitzicht over het Drierivierenpunt en Dordrecht. Met De Ertepeller willen de jonge ondernemers Papendrecht op de culinaire kaart zetten.

*Papendrecht op de culinaire kaart*
Ondernemers Arjan Kuipers (28) en Mark van den Berg (26) openden hun zaak op 19 april 2016 middels een soft opening. De afgelopen weken is het aantal beschikbare couverts langzaam opgevoerd om het team goed op elkaar ingespeeld te laten raken en de gasten direct de volledige kwaliteit te kunnen geven. Chef Arjan Kuipers: “We zijn beide in Papendrecht geboren en getogen en droomden altijd van een eigen horecabedrijf hier. Met de bistro en wijnbar bieden we kwaliteit in een informele sfeer en met het restaurant mikken we op het midden- en hogere segment, dat in Papendrecht nog onvoldoende vertegenwoordigd is. Onze ambitie is om met De Ertepeller Papendrecht op de culinaire kaart te zetten en hét gastronomisch centrum van de Drechtsteden te worden.”

*Restaurant*
Gastheer Mark van den Berg: “In het restaurant trekken we alles uit de kast om onze gasten culinair te verwennen met smaakvolle gerechten en mooie wijn-spijs combinaties. Arjan heeft bij topzaken gewerkt en dat zie je terug in zijn kookstijl die modern is vanuit een klassieke basis. Kwaliteit, smaak en herkenbaarheid van het (regionale) product zijn onze uitgangspunten. De inrichting van het restaurant is modern-klassiek en warm met veel zachte materialen in natuurlijke kleuren. Door de grote glazen puien is de zaak heel licht en is er vanaf alle tafels uitzicht op het water. Eyecatcher is de stalen afscheidingswand tussen het restaurant en de bistro-wijnbar waarin we middels een vitrine een deel van onze producten zoals hammen presenteren. De restaurantkaart bestaat uit een seizoensmenu van 4 tot 7 gangen vanaf 55 euro, een lunchmenu vanaf 30 euro, een all-in menu en à la carte gerechten.”

*Bistro-wijnbar*
Onder hetzelfde dak als het restaurant bevindt zich de informele bistro met wijnbar. Beide venues hebben een eigen ingang. Arjan Kuipers: “Hier kunnen gasten vanaf 11 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat terecht voor koffie, patisserie, fingerfood, 14 wijnen per glas, een mooie bierkaart, huisgemaakte ijstheeën, sappen en smoothies en natuurlijk voor lunch en diner. In de bistro voeren we een vriendelijk geprijsd driegangen keuzemenu van 34 euro. Hier hebben we gekozen voor een inrichting met een industriële look, natuurlijke elementen en voor productpresentatie om de beleving van de gast te vergroten. Naast de vitrine met hammen is hier onder meer een geïntegreerde oesterbar.”

*Fenomenaal uitzicht over Drierivierenpunt*
Mark van den Berg: “Vanaf alle plekken in De Ertepeller hebben gasten een fenomenaal uitzicht op het drukbevaren Drierivierenpunt. Deze zomer hebben we een terras aan het water voor de bistro-wijnbar, volgend jaar krijgt ook het restaurant een eigen terras. In de hal naar de toiletgroep hebben we een kunstgalerie gecreëerd die voor wat sfeer betreft in het teken van wijn staat, daar krijgen we veel positieve reacties op. En met een ligging op een kwartiertje van Rotterdam, vlakbij de A15 en A16 en parkeerruimte voor de deur zijn we ook nog eens supergoed bereikbaar.”

*Over Arjan en Mark*
Chef Arjan Kuipers werkte in de keuken van sterrenrestaurants als Solo in Gorinchem, De Gieser Wildeman in Noordeloos en als sous-chef bij De Limonadefabriek in Streefkerk. Vóór hij De Ertepeller startte was hij twee jaar keukenchef bij sterrenrestaurant De Hoefslag en bistro De Ruif in Bosch en Duin. Gastheer Mark van den Berg studeerde af aan de Hotel Management School Maastricht en deed veel ervaring op in de internationale hotellerie en als assistent-bedrijfsleider van een restaurant.

*De bijnaam Ertepeller*
De inwoners van Papendrecht werden vroeger door de Dordtenaren Ertepellers genoemd omdat ze handel dreven in doperwten. Veel Papendrechters hadden akkertjes waarop doperwten en andere groenten geteeld werden. De doperwten werden geoogst en gepeld en door melkboeren in de boot mee naar Dordrecht genomen, waar ze werden verkocht.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws