De Doelen krijgt nieuwe horecazaak

3 juli 2015 |
De Doelen krijgt nieuwe horecazaak<

Het nieuwe café-restaurant ‘In de Doelen’, gevestid in de Rotterdamse concertzaal De Doelen, opent in augustus. Chef-kok Marco Somer van
De Harmonie wordt culinair eindverantwoordelijk.

Foto: Marco Somer

Combinatie
Somer combineert straks vanaf eind augustus zijn werk bij De Harmonie met zijn werkzaamheden in de keuken van het nieuwe restaurant ‘In de Doelen’. De signatuur van de chef van De Harmonie zal hierbij terug te vinden zijn in de gerechten van het nieuwe café-restaurant. Marco Somer: "De gerechten worden op een soortgelijke manier opgebouwd als
in De Harmonie, waar we steevast werken rondom drie kopsmaken. Alles wat daar bij komt aan ingrediënten is bedoeld om die drie kopsmaken te versterken.In De Harmonie doen we dat op een andere manier dan In de Doelen, maar altijd met dezelfde passie voor het combineren van smaken en kwaliteit."

Wens in vervulling
De opening van het nieuwe restaurant is voor de Doelen al jaren een grote wens. Dwars tegen de trend van de
afgelopen crisisjaren in is daarom hard geknokt om het restaurant te realiseren. Anton Vliegenthart, directeur van
de Doelen: "Al jaren dromen we bij de Doelen van een mooi, groot restaurant, waar onze bezoekers voor hun concert of evenement relatief snel en op een kwalitatief goed niveau kunnen dineren. Een nieuwe publiekstrekker
voor de Doelen en dit deel van het centrum van Rotterdam. In de eigenaren van Dudok en Floor vonden we de zakelijk partners die we zochten. Dat we samen een restaurant van maar liefst 1.000 vierkante meter voor elkaar hebben gekregen op deze plek, daar ben ik heel trots op."



Doelenmenu
In de Doelen wordt het Doelenmenu geserveerd, speciaal
voor concertbezoekers. Het Doelenmenu is een maandelijks wisselend driegangenmenu, gebaseerd op de topgerechten van De Harmonie. Er is een keuze uit vis, vlees en vegetarisch en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale producten en ingrediënten van het seizoen. Naast het menu kan er ook à la carte gegeten worden. De desserts van het Doelenmenu zijn van de hand van patissier Daniëlle Danting, net als de taarten die de hele dag te bestellen zijn.Restaurant ‘In de Doelen’ is zeven dagen per week van 08.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 uur ‘s avonds geopend voor ontbijt, koffie, lunch, borrel, diner en diverse zoete creaties. Het Doelenmenu is voor € 31,50 exclusief te bestellen bij de concertkaarten of los via "www.dedoelen.nl/doelenmenu.":http://www.dedoelen.nl/nl/concerten/informatie/doelenmenu/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: