De Doelen krijgt nieuwe horecazaak

3 juli 2015 |
De Doelen krijgt nieuwe horecazaak

Het nieuwe café-restaurant ‘In de Doelen’, gevestid in de Rotterdamse concertzaal De Doelen, opent in augustus. Chef-kok Marco Somer van
De Harmonie wordt culinair eindverantwoordelijk.

Foto: Marco Somer

Combinatie
Somer combineert straks vanaf eind augustus zijn werk bij De Harmonie met zijn werkzaamheden in de keuken van het nieuwe restaurant ‘In de Doelen’. De signatuur van de chef van De Harmonie zal hierbij terug te vinden zijn in de gerechten van het nieuwe café-restaurant. Marco Somer: "De gerechten worden op een soortgelijke manier opgebouwd als
in De Harmonie, waar we steevast werken rondom drie kopsmaken. Alles wat daar bij komt aan ingrediënten is bedoeld om die drie kopsmaken te versterken.In De Harmonie doen we dat op een andere manier dan In de Doelen, maar altijd met dezelfde passie voor het combineren van smaken en kwaliteit."

Wens in vervulling
De opening van het nieuwe restaurant is voor de Doelen al jaren een grote wens. Dwars tegen de trend van de
afgelopen crisisjaren in is daarom hard geknokt om het restaurant te realiseren. Anton Vliegenthart, directeur van
de Doelen: "Al jaren dromen we bij de Doelen van een mooi, groot restaurant, waar onze bezoekers voor hun concert of evenement relatief snel en op een kwalitatief goed niveau kunnen dineren. Een nieuwe publiekstrekker
voor de Doelen en dit deel van het centrum van Rotterdam. In de eigenaren van Dudok en Floor vonden we de zakelijk partners die we zochten. Dat we samen een restaurant van maar liefst 1.000 vierkante meter voor elkaar hebben gekregen op deze plek, daar ben ik heel trots op."



Doelenmenu
In de Doelen wordt het Doelenmenu geserveerd, speciaal
voor concertbezoekers. Het Doelenmenu is een maandelijks wisselend driegangenmenu, gebaseerd op de topgerechten van De Harmonie. Er is een keuze uit vis, vlees en vegetarisch en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale producten en ingrediënten van het seizoen. Naast het menu kan er ook à la carte gegeten worden. De desserts van het Doelenmenu zijn van de hand van patissier Daniëlle Danting, net als de taarten die de hele dag te bestellen zijn.Restaurant ‘In de Doelen’ is zeven dagen per week van 08.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 uur ‘s avonds geopend voor ontbijt, koffie, lunch, borrel, diner en diverse zoete creaties. Het Doelenmenu is voor € 31,50 exclusief te bestellen bij de concertkaarten of los via "www.dedoelen.nl/doelenmenu.":http://www.dedoelen.nl/nl/concerten/informatie/doelenmenu/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: