De Doelen krijgt nieuwe horecazaak

3 juli 2015 |
De Doelen krijgt nieuwe horecazaak<

Het nieuwe café-restaurant ‘In de Doelen’, gevestid in de Rotterdamse concertzaal De Doelen, opent in augustus. Chef-kok Marco Somer van
De Harmonie wordt culinair eindverantwoordelijk.

Foto: Marco Somer

Combinatie
Somer combineert straks vanaf eind augustus zijn werk bij De Harmonie met zijn werkzaamheden in de keuken van het nieuwe restaurant ‘In de Doelen’. De signatuur van de chef van De Harmonie zal hierbij terug te vinden zijn in de gerechten van het nieuwe café-restaurant. Marco Somer: "De gerechten worden op een soortgelijke manier opgebouwd als
in De Harmonie, waar we steevast werken rondom drie kopsmaken. Alles wat daar bij komt aan ingrediënten is bedoeld om die drie kopsmaken te versterken.In De Harmonie doen we dat op een andere manier dan In de Doelen, maar altijd met dezelfde passie voor het combineren van smaken en kwaliteit."

Wens in vervulling
De opening van het nieuwe restaurant is voor de Doelen al jaren een grote wens. Dwars tegen de trend van de
afgelopen crisisjaren in is daarom hard geknokt om het restaurant te realiseren. Anton Vliegenthart, directeur van
de Doelen: "Al jaren dromen we bij de Doelen van een mooi, groot restaurant, waar onze bezoekers voor hun concert of evenement relatief snel en op een kwalitatief goed niveau kunnen dineren. Een nieuwe publiekstrekker
voor de Doelen en dit deel van het centrum van Rotterdam. In de eigenaren van Dudok en Floor vonden we de zakelijk partners die we zochten. Dat we samen een restaurant van maar liefst 1.000 vierkante meter voor elkaar hebben gekregen op deze plek, daar ben ik heel trots op."



Doelenmenu
In de Doelen wordt het Doelenmenu geserveerd, speciaal
voor concertbezoekers. Het Doelenmenu is een maandelijks wisselend driegangenmenu, gebaseerd op de topgerechten van De Harmonie. Er is een keuze uit vis, vlees en vegetarisch en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale producten en ingrediënten van het seizoen. Naast het menu kan er ook à la carte gegeten worden. De desserts van het Doelenmenu zijn van de hand van patissier Daniëlle Danting, net als de taarten die de hele dag te bestellen zijn.Restaurant ‘In de Doelen’ is zeven dagen per week van 08.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 uur ‘s avonds geopend voor ontbijt, koffie, lunch, borrel, diner en diverse zoete creaties. Het Doelenmenu is voor € 31,50 exclusief te bestellen bij de concertkaarten of los via "www.dedoelen.nl/doelenmenu.":http://www.dedoelen.nl/nl/concerten/informatie/doelenmenu/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: