De Bijenkorf Rotterdam opent nieuw café

14 juli 2015
De Bijenkorf Rotterdam opent nieuw café

In de Bijenkorf Rotterdam is het Metro Café geopend, een geheel nieuw horecaconcept dat ook een take away functie heeft. In het Metro Café
kan men naast koffie terecht voor theespecialiteiten, sandwiches, salades, en ook een glas wijn met kaasplateau.

*Café en take away*
Het Metro Café, direct bij metrostation Beurs, is geheel ontworpen passend bij de afdeling Herenmode. In het Metro Café kan men genieten van een drankje en een hapje. In het assortiment zijn onder meer sandwiches, speltkoeken, brownies, muffins en een kleine selectie verse salades en fruitshakes opgenomen. Nieuw is dat de drank en de sandwiches ook als take away kunnen worden besteld, ideaal voor de metroreizigers.

*Koffie- en theespecialiteiten: macchiato met honingsiroop*
Diverse koffiespecialiteiten worden vers bereid door een vakkundige barista. Ter gelegenheid van de opening is Yakup Aydin, Nederlands Barista Kampioen, tot half september werkzaam in het café. Espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van de beste koffiemelange worden voorzien van verse opgestoomde melk. Nieuw zijn de speciale latte macchiato recepten zoals de Maltezer Macchiato; verse koffie, gestoomde melk en gecrunchde Maltesers. Een smaaksensatie die exclusief is ontwikkeld voor het Metro Café in de Bijenkorf Rotterdam.

Theeliefhebbers hebben een uitgebreide keuze aan verse theesoorten. Bijzonder zijn de speciale theerecepten met sereh, munt en gember of citroengras.

*Patisserie*
Het patisserie-aanbod is ook vernieuwd. Naast de verse dadelmuffins en speltkoeken met cranberry en witte chocolade staan er ook wat stoerdere taarten op het menu; een karameltaart met walnoten, een red velvet taart met roomkaas en een carrot cake met pistachenoten.

*Lokale producten op het menu*
Bij het Metro Café wordt een vernieuwde selectie witte, rode en rosé wijn per glas verkocht en staat ook een plateau Rotterdamse kaas met Rotterdamse mosterd op het menu. Net als een plateau met speciale worstsoorten van de Rotterdamse ondernemer Monsieur Saucisson.

Overig nieuws