De beste hotelbar van Amsterdam

17 maart 2016 |
De beste hotelbar van Amsterdam<

Lotti's Bar, de hotelbar van The Hoxton, is door de site BestHotelBar.com uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. Dit heeft de jury
van de Red & Grey Best Hotel Bar Award vandaag bekendgemaakt. De publieksprijs gaat naar SkyLounge Amsterdam. Ook worden prijzen voor de nieuwste, de beste klassieke en meest creatieve hotelbar uitgereikt.

Leuke mensenmix
"Een stijlvol interieur, een leuk publiek, fijne cocktails, sympathieke bediening en boven alles een goede sfeer. Als je de hotelbar binnenstapt, voelt het alsof je een levendige huiskamer binnenkomt. Het voelt tegelijkertijd internationaal, fashionable en laagdrempelig. Elke dag is de bar vanaf 's morgens vroeg gevuld met een goede mensenmix", zegt de jury over Lotti's, van het vorig jaar geopende hotel The Hoxton.

Publieksprijs: SkyLounge Amsterdam
De publieksprijs gaat naar SkyLounge Amsterdam, die in 2013 ook al werd uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. Deze bar kreeg dit jaar maar liefst 2.232 stemmen, gevolgd door Tunes Bar met 1.356 stemmen en Rhythms Bar met 1.216 stemmen. "Het uitzicht van deze hotelbar is fenomenaal," zegt de jury over SkyLounge Amsterdam, die onlangs werd uitgebreid. "Deze bar was vanaf het eerste moment druk en bruisend. Er heerst een internationale sfeer."

Andere categorie├źn
De beste nieuwkomer is The Tailor, de net geopende hotelbar van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. "Spectaculaire cocktails en perfecte bar-bites. Deze bar brengt het verbouwde Krasnapolsky tot leven."
De beste creatieve hotelbar is King Charles II, de pop-up hotelbar van NH Collection Barbizon Palace. "Door de bijzondere locatie, merkenkeuze en het tijdelijke karakter, is dit een hotelbar die je niet mag missen."
De beste klassieke hotelbar is Freddy's Bar van Hotel De L'Europe. "De cocktails en de service zijn op niveau, in een klassiek interieur, dat ondanks alle jaren zijn charme nog lang niet heeft verloren."

Trend
De hotelbar heeft zich ontwikkeld tot een populaire plek om uit te gaan. In korte tijd is het aantal hotelbars in de stad meer dan verdubbeld. Er zijn veel nieuwe hotels bijgekomen en ook bestaande hotels investeren in hun bar en restaurant. Amsterdam kan zich inmiddels meten met andere werelsteden.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: