De Beren lanceert De Beren Academy

29 april 2019 | Thijs Jacobs

Restaurantketen De Beren lanceert op woensdag 1 mei de ‘De Beren Academy’. Met behulp van dit trainingsprogramma leren de medewerkers van de populaire horecaformule op een interactieve manier alle ins & outs over hun functie. Bijzonder én uniek aan het programma is dat het speciaal voor en door De Beren medewerkers ontwikkeld is. Hierdoor sluiten de trainingen naadloos aan op de functies binnen de restaurants. Zo kunnen medewerkers door middel van video’s – gemaakt door eigen medewerkers in eigen vestigingen - praktische dingen leren over bijvoorbeeld het zetten van een goede bak koffie óf juist het schoonmaken van de koffiemachine. Behalve het goed onder de knie krijgen van hun eigen functie, biedt De Beren Academy de medewerkers ook serieuze mogelijkheden om door te groeien.

Doorgroeien met de Academy

Voor wie wil doorgroeien bij De Beren is het gebruik van het trainingsprogramma een goede stap in de juiste richting. De online tool maakt het bijvoorbeeld makkelijker om de stap te maken van bedieningsmedewerker naar vestigingsmanager. Door de inzet van korte modules kunnen medewerkers spelenderwijs alles leren over hun eigen functie én de functie die daarna op de ranglijst staat. De modules zijn zo gemaakt dat ze daadwerkelijk interessant zijn voor de doelgroep. Zo wordt amper gewerkt met tekst, maar wordt juist ingezet op video’s en games. Ook voor wie nóg een stapje hogerop wil bij De Beren kan De Academy ingezet worden. Zo worden potentiële franchisenemers via het trainingsprogramma ingewerkt en getraind tot echte franchisenemers. Andere bijkomende voordelen van de online leeromgeving is dat leidinggevenden op een handige manier de voortgang van medewerkers in de gaten kunnen houden en ze hiervoor kunnen belonen. Ook is het mogelijk om informatie te delen en deze gelijk te toetsen, bijvoorbeeld over een nieuw seizoensmenu.

De Beren Academy

De Beren Academy is in samenwerking met Moovs ontwikkeld door trainingscoördinator Cindy Groenestein, Groenestein werkte binnen De Beren jarenlang als Operationeel Manager en weet daardoor als geen ander hoe de De Beren-formule in elkaar zit. De kennis die zij tijdens deze werkzaamheden heeft opgedaan, is nu gebruikt voor het maken van modules en toetsen voor de medewerkers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: