De Beren breidt uit en opent vestiging in Leerdam

Auteur: Thijs Jacobs
9 november 2016
De Beren breidt uit en opent vestiging in Leerdam

Het centrum van Leerdam wordt medio december verrijkt met een nieuwe vestiging van restaurantketen De Beren. Het horecamerk heeft gekozen voor een locatie aan de rivier de Linge. Met uitzicht op het water kunnen Leerdammers genieten van een betaalbare lunch of diner met een uitstekende service. “ De locatie van het restaurant is uniek.  Dit was voor ons de doorslag om daar een nieuwe vestiging te openen. We hopen snel de gasten te verwelkomen in ons nieuwe restaurant!” vertelt de eigenaar van De Beren restaurants, Ad Schaap.

Een opvallende ligging aan het water

Het nieuwe restaurant van De Beren vestigt zich op een centrale en opvallende plek: direct aan rivier de Linge. Horeca-eigenaar Schaap heeft bewust voor deze locatie gekozen: “Een centrale ligging is voor ons erg belangrijk. De locatie is een start- of eindpunt voor wandelaars, fietsers en het winkelende publiek. Zij kunnen hun dag beginnen of eindigen met een heerlijke lunch of diner met uitzicht op de rivier. We zijn op dit moment ook in gesprek met een lokale partij om sloepen te verhuren, allemaal mooie plannen dus”. 

Verbouwing

Het pand, waar eerder restaurant De Prikkelinge zat gevestigd, ondergaat een volledige metamorfose. Het balkon rondom verdwijnt en de gevel wordt gelijk getrokken met de gevel van de begane grond, hierdoor ontstaat een lichte en grotere ruimte op de eerste verdieping. Verder wordt het restaurant voorzien van een moderne sfeervolle uitstraling. De verbouwing is inmiddels van start gegaan, na verwachting opent het restaurant medio december de deuren voor het Leerdamse publiek. 

Een restaurantmerk met een sterke persoonlijkheid

De Beren staat vooral bekend om lekker eten en een gastvrije bediening in een gezellige sfeer. Eerder dit jaar werd het merk door onderzoeksbureau Hendrik Beerda Brand Consultancy uitgeroepen tot het meest sympathieke horecamerk van Nederland.  Dit imago heeft De Beren volgens het onderzoek vooral te danken aan het vriendelijke personeel. Het eerste eetcafé van het horecaconcept opende in 1984 in Rotterdam. Inmiddels is het restaurantmerk uitgegroeid tot een bekende en succesvolle keten met in totaal 46 filialen in zes verschillende provincies.  Vanaf 2017 worden er jaarlijks drie tot vijf nieuwe vestigingen van het restaurant geopend. De Beren blijven groeien, uitbreiden én innoveren.

Overig nieuws