De allereerste BierSpijs Wandeling in Haarlem

20 juni 2016 | Thijs Jacobs

Het hele weekend van 2 en 3 juli zal in teken staan van Haarlem en worden er diverse activiteiten aan het Spaarne georganiseerd. Zo vindt er naast de Swim to Fight Cancer en het Spaarne Concert, ook de BierSpijs Wandeling plaats.

Voor de allereerste BierSpijs Wandeling gaan de restaurants aan het Spaarne de uitdaging aan en gaan speciaal bier combineren met gerechten. Van 15:00 tot 20:00uur kunnen bezoekers genieten van bierspijs combinaties in diverse restaurants aan het Spaarne!

Dat speciaal bier steeds populairder wordt, blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek, waarbij 4 op de 5 bierdrinkers aangeeft wel eens een speciaal biertje te drinken. Driekwart van de bierdrinkers vindt het dan ook erg belangrijk dat een horecagelegenheid verschillende soorten bieren aanbiedt.

Foodpairing

Bij een toename aan speciaalbierdrinkers, volgt het foodpairing op de voet. Deze nieuwste trend van bier en spijs staat nog in de kinderschoenen, maar de restaurants aan de Haarlemse Spaarne gaan daar verandering in brengen. “Heel gaaf om deze uitdaging van BierSpijs aan te gaan, en een te gekke combinatie van speciaal bier en een mooi gerechtje te kunnen gaan neerzetten!”, aldus Kim van Spaarne66. En voor de echte liefhebbers wordt er uitleg gegeven bij de diverse BierSpijs combinaties. De Bierbrouwer Gulpener zal - bij Spaane66 en Brasserie Tour de France – zelf aanwezig zijn om te vertellen over de fijne kneepjes van het BierSpijs combineren.

De BierSpijs Wandeling wordt georganiseerd ter ondersteuning en sponsoring van het Haarlem Spaarne Boulevard. Interesse in deelname? Kijk op: https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/haarlem

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: