David Baxter wordt chef van Café Cliché

2 juli 2018 | Thijs Jacobs

Café Cliché, de culinaire huiskamer van Sidney Schutte, opent in augustus haar deuren en maakt vandaag bekend dat niemand minder dan David Baxter de dagelijkse leiding krijgt. Deze creatieve en inspirerende chef werkte eerder werkte bij La Rive in het Amstel Hotel en restaurant Madam in de A’DAM Toren en gaat straks vol enthousiasme in Amsterdam-Oost aan de slag.

Zijn nieuwe thuisbasis wordt een informele brasserie met 120 couverts en een speciale keukentafel met ruimte voor zestien gasten die Baxter op de vingers kunnen kijken. Café Cliché is nog op zoek naar leergierig keuken- en bedienend personeel, waarbij de juiste attitudebelangrijker is dan ervaring. Het menu, waar Schutte en Baxter momenteel druk mee zijn, wordt een verzameling van gerechten vol goede smaak met een knipoog naar de stad.

Internationaal, sociaal en gedreven

Schutte en Baxter kennen elkaar al jaren en hebben altijd met veel plezier samengewerkt. De van oorsprong Engelse Baxter begon zijn culinaire carrière in London, kwam naar Nederland om zich verder te ontwikkelen en voelde zich meteen thuis in Amsterdam-Oost. Hij spreekt de taal, kent de gewoontes en houdt van Amsterdam. Schutte is het culinaire brein achter Café Cliché, Baxter wordt verantwoordelijk voor het koken van zowel verrassende nieuwe gerechten als tijdloze klassiekers. Zijn ideale team is internationaal, sociaal en gedreven – net als hijzelf. Het levendige huiskamerrestaurant krijgt een open keuken die het thuisgevoel verder versterkt. Cliché heeft nog ruimte voor nieuw talent dat staat te springen om het restaurant-vak te leren van twee bekende namen uit de culinaire wereld.

Bij de gasten aan tafel

David Baxter, chef-kok van Café Cliché, kan niet wachten tot de opening: “Het is altijd mijn droom geweest een eigen restaurant te runnen en het uitkomen daarvan komt nu wel heel erg dichtbij. Sidney en ik hebben ontzettend veel lol met alle voorbereidingen en ik vind het fantastisch om met hem aan dit concept te werken. Behalve achter de schermen in de keuken, sta ik straks ook veel bij de gasten aan tafel. Ik vind het namelijk heerlijk om uit te leggen wat er op de borden ligt, hoe een gerecht in elkaar zit en waarom het bij ons op het menu staat. Het wordt allemaal ontzettend laagdrempelig en gezellig; een tent met goed eten, goede wijn en goede gesprekken. Is het al augustus? Ik heb er zin in!”

Over Café Cliché

Café Cliché is een initiatief van chef Sidney Schutte. De menukaart is geïnspireerd op de seizoenen, verschillende windstreken, de stad Amsterdam en staat vol funky combinaties en vaste klassiekers. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. Café Cliché opent haar deuren aan de Middenweg 35 in augustus 2018.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: