David Baxter wordt chef van Café Cliché

2 juli 2018 | Thijs Jacobs

Café Cliché, de culinaire huiskamer van Sidney Schutte, opent in augustus haar deuren en maakt vandaag bekend dat niemand minder dan David Baxter de dagelijkse leiding krijgt. Deze creatieve en inspirerende chef werkte eerder werkte bij La Rive in het Amstel Hotel en restaurant Madam in de A’DAM Toren en gaat straks vol enthousiasme in Amsterdam-Oost aan de slag.

Zijn nieuwe thuisbasis wordt een informele brasserie met 120 couverts en een speciale keukentafel met ruimte voor zestien gasten die Baxter op de vingers kunnen kijken. Café Cliché is nog op zoek naar leergierig keuken- en bedienend personeel, waarbij de juiste attitudebelangrijker is dan ervaring. Het menu, waar Schutte en Baxter momenteel druk mee zijn, wordt een verzameling van gerechten vol goede smaak met een knipoog naar de stad.

Internationaal, sociaal en gedreven

Schutte en Baxter kennen elkaar al jaren en hebben altijd met veel plezier samengewerkt. De van oorsprong Engelse Baxter begon zijn culinaire carrière in London, kwam naar Nederland om zich verder te ontwikkelen en voelde zich meteen thuis in Amsterdam-Oost. Hij spreekt de taal, kent de gewoontes en houdt van Amsterdam. Schutte is het culinaire brein achter Café Cliché, Baxter wordt verantwoordelijk voor het koken van zowel verrassende nieuwe gerechten als tijdloze klassiekers. Zijn ideale team is internationaal, sociaal en gedreven – net als hijzelf. Het levendige huiskamerrestaurant krijgt een open keuken die het thuisgevoel verder versterkt. Cliché heeft nog ruimte voor nieuw talent dat staat te springen om het restaurant-vak te leren van twee bekende namen uit de culinaire wereld.

Bij de gasten aan tafel

David Baxter, chef-kok van Café Cliché, kan niet wachten tot de opening: “Het is altijd mijn droom geweest een eigen restaurant te runnen en het uitkomen daarvan komt nu wel heel erg dichtbij. Sidney en ik hebben ontzettend veel lol met alle voorbereidingen en ik vind het fantastisch om met hem aan dit concept te werken. Behalve achter de schermen in de keuken, sta ik straks ook veel bij de gasten aan tafel. Ik vind het namelijk heerlijk om uit te leggen wat er op de borden ligt, hoe een gerecht in elkaar zit en waarom het bij ons op het menu staat. Het wordt allemaal ontzettend laagdrempelig en gezellig; een tent met goed eten, goede wijn en goede gesprekken. Is het al augustus? Ik heb er zin in!”

Over Café Cliché

Café Cliché is een initiatief van chef Sidney Schutte. De menukaart is geïnspireerd op de seizoenen, verschillende windstreken, de stad Amsterdam en staat vol funky combinaties en vaste klassiekers. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. Café Cliché opent haar deuren aan de Middenweg 35 in augustus 2018.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: