David Baxter wordt chef van Café Cliché

2 juli 2018 | Thijs Jacobs

Café Cliché, de culinaire huiskamer van Sidney Schutte, opent in augustus haar deuren en maakt vandaag bekend dat niemand minder dan David Baxter de dagelijkse leiding krijgt. Deze creatieve en inspirerende chef werkte eerder werkte bij La Rive in het Amstel Hotel en restaurant Madam in de A’DAM Toren en gaat straks vol enthousiasme in Amsterdam-Oost aan de slag.

Zijn nieuwe thuisbasis wordt een informele brasserie met 120 couverts en een speciale keukentafel met ruimte voor zestien gasten die Baxter op de vingers kunnen kijken. Café Cliché is nog op zoek naar leergierig keuken- en bedienend personeel, waarbij de juiste attitudebelangrijker is dan ervaring. Het menu, waar Schutte en Baxter momenteel druk mee zijn, wordt een verzameling van gerechten vol goede smaak met een knipoog naar de stad.

Internationaal, sociaal en gedreven

Schutte en Baxter kennen elkaar al jaren en hebben altijd met veel plezier samengewerkt. De van oorsprong Engelse Baxter begon zijn culinaire carrière in London, kwam naar Nederland om zich verder te ontwikkelen en voelde zich meteen thuis in Amsterdam-Oost. Hij spreekt de taal, kent de gewoontes en houdt van Amsterdam. Schutte is het culinaire brein achter Café Cliché, Baxter wordt verantwoordelijk voor het koken van zowel verrassende nieuwe gerechten als tijdloze klassiekers. Zijn ideale team is internationaal, sociaal en gedreven – net als hijzelf. Het levendige huiskamerrestaurant krijgt een open keuken die het thuisgevoel verder versterkt. Cliché heeft nog ruimte voor nieuw talent dat staat te springen om het restaurant-vak te leren van twee bekende namen uit de culinaire wereld.

Bij de gasten aan tafel

David Baxter, chef-kok van Café Cliché, kan niet wachten tot de opening: “Het is altijd mijn droom geweest een eigen restaurant te runnen en het uitkomen daarvan komt nu wel heel erg dichtbij. Sidney en ik hebben ontzettend veel lol met alle voorbereidingen en ik vind het fantastisch om met hem aan dit concept te werken. Behalve achter de schermen in de keuken, sta ik straks ook veel bij de gasten aan tafel. Ik vind het namelijk heerlijk om uit te leggen wat er op de borden ligt, hoe een gerecht in elkaar zit en waarom het bij ons op het menu staat. Het wordt allemaal ontzettend laagdrempelig en gezellig; een tent met goed eten, goede wijn en goede gesprekken. Is het al augustus? Ik heb er zin in!”

Over Café Cliché

Café Cliché is een initiatief van chef Sidney Schutte. De menukaart is geïnspireerd op de seizoenen, verschillende windstreken, de stad Amsterdam en staat vol funky combinaties en vaste klassiekers. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. Café Cliché opent haar deuren aan de Middenweg 35 in augustus 2018.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: