David Baxter wordt chef van Café Cliché

2 juli 2018 | Thijs Jacobs

Café Cliché, de culinaire huiskamer van Sidney Schutte, opent in augustus haar deuren en maakt vandaag bekend dat niemand minder dan David Baxter de dagelijkse leiding krijgt. Deze creatieve en inspirerende chef werkte eerder werkte bij La Rive in het Amstel Hotel en restaurant Madam in de A’DAM Toren en gaat straks vol enthousiasme in Amsterdam-Oost aan de slag.

Zijn nieuwe thuisbasis wordt een informele brasserie met 120 couverts en een speciale keukentafel met ruimte voor zestien gasten die Baxter op de vingers kunnen kijken. Café Cliché is nog op zoek naar leergierig keuken- en bedienend personeel, waarbij de juiste attitudebelangrijker is dan ervaring. Het menu, waar Schutte en Baxter momenteel druk mee zijn, wordt een verzameling van gerechten vol goede smaak met een knipoog naar de stad.

Internationaal, sociaal en gedreven

Schutte en Baxter kennen elkaar al jaren en hebben altijd met veel plezier samengewerkt. De van oorsprong Engelse Baxter begon zijn culinaire carrière in London, kwam naar Nederland om zich verder te ontwikkelen en voelde zich meteen thuis in Amsterdam-Oost. Hij spreekt de taal, kent de gewoontes en houdt van Amsterdam. Schutte is het culinaire brein achter Café Cliché, Baxter wordt verantwoordelijk voor het koken van zowel verrassende nieuwe gerechten als tijdloze klassiekers. Zijn ideale team is internationaal, sociaal en gedreven – net als hijzelf. Het levendige huiskamerrestaurant krijgt een open keuken die het thuisgevoel verder versterkt. Cliché heeft nog ruimte voor nieuw talent dat staat te springen om het restaurant-vak te leren van twee bekende namen uit de culinaire wereld.

Bij de gasten aan tafel

David Baxter, chef-kok van Café Cliché, kan niet wachten tot de opening: “Het is altijd mijn droom geweest een eigen restaurant te runnen en het uitkomen daarvan komt nu wel heel erg dichtbij. Sidney en ik hebben ontzettend veel lol met alle voorbereidingen en ik vind het fantastisch om met hem aan dit concept te werken. Behalve achter de schermen in de keuken, sta ik straks ook veel bij de gasten aan tafel. Ik vind het namelijk heerlijk om uit te leggen wat er op de borden ligt, hoe een gerecht in elkaar zit en waarom het bij ons op het menu staat. Het wordt allemaal ontzettend laagdrempelig en gezellig; een tent met goed eten, goede wijn en goede gesprekken. Is het al augustus? Ik heb er zin in!”

Over Café Cliché

Café Cliché is een initiatief van chef Sidney Schutte. De menukaart is geïnspireerd op de seizoenen, verschillende windstreken, de stad Amsterdam en staat vol funky combinaties en vaste klassiekers. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. Café Cliché opent haar deuren aan de Middenweg 35 in augustus 2018.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: