David Baxter wordt chef van Café Cliché

2 juli 2018 | Thijs Jacobs

Café Cliché, de culinaire huiskamer van Sidney Schutte, opent in augustus haar deuren en maakt vandaag bekend dat niemand minder dan David Baxter de dagelijkse leiding krijgt. Deze creatieve en inspirerende chef werkte eerder werkte bij La Rive in het Amstel Hotel en restaurant Madam in de A’DAM Toren en gaat straks vol enthousiasme in Amsterdam-Oost aan de slag.

Zijn nieuwe thuisbasis wordt een informele brasserie met 120 couverts en een speciale keukentafel met ruimte voor zestien gasten die Baxter op de vingers kunnen kijken. Café Cliché is nog op zoek naar leergierig keuken- en bedienend personeel, waarbij de juiste attitudebelangrijker is dan ervaring. Het menu, waar Schutte en Baxter momenteel druk mee zijn, wordt een verzameling van gerechten vol goede smaak met een knipoog naar de stad.

Internationaal, sociaal en gedreven

Schutte en Baxter kennen elkaar al jaren en hebben altijd met veel plezier samengewerkt. De van oorsprong Engelse Baxter begon zijn culinaire carrière in London, kwam naar Nederland om zich verder te ontwikkelen en voelde zich meteen thuis in Amsterdam-Oost. Hij spreekt de taal, kent de gewoontes en houdt van Amsterdam. Schutte is het culinaire brein achter Café Cliché, Baxter wordt verantwoordelijk voor het koken van zowel verrassende nieuwe gerechten als tijdloze klassiekers. Zijn ideale team is internationaal, sociaal en gedreven – net als hijzelf. Het levendige huiskamerrestaurant krijgt een open keuken die het thuisgevoel verder versterkt. Cliché heeft nog ruimte voor nieuw talent dat staat te springen om het restaurant-vak te leren van twee bekende namen uit de culinaire wereld.

Bij de gasten aan tafel

David Baxter, chef-kok van Café Cliché, kan niet wachten tot de opening: “Het is altijd mijn droom geweest een eigen restaurant te runnen en het uitkomen daarvan komt nu wel heel erg dichtbij. Sidney en ik hebben ontzettend veel lol met alle voorbereidingen en ik vind het fantastisch om met hem aan dit concept te werken. Behalve achter de schermen in de keuken, sta ik straks ook veel bij de gasten aan tafel. Ik vind het namelijk heerlijk om uit te leggen wat er op de borden ligt, hoe een gerecht in elkaar zit en waarom het bij ons op het menu staat. Het wordt allemaal ontzettend laagdrempelig en gezellig; een tent met goed eten, goede wijn en goede gesprekken. Is het al augustus? Ik heb er zin in!”

Over Café Cliché

Café Cliché is een initiatief van chef Sidney Schutte. De menukaart is geïnspireerd op de seizoenen, verschillende windstreken, de stad Amsterdam en staat vol funky combinaties en vaste klassiekers. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. Café Cliché opent haar deuren aan de Middenweg 35 in augustus 2018.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: