Record: veertig gangen vega

1 oktober 2013 |
Record: veertig gangen vega<

De opening van de derde Vegetarische Restaurantweek vindt op 6 oktober plaats met de vestiging van een culinair Nederlands record. In restaurant De Keuken van Floris in Rotterdam wordt die dag een
veertiggangendiner geserveerd. De Keuken van Floris is één van de ruim tachtig restaurants die van 7 tot 13 oktober meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek. Voor zover bekend is dit het eerste veertiggangendiner in Nederland.

Groentes als uitgangspunt
“In de vegetarische keuken kun je echt de meest heerlijke gerechten maken, maar veel chefs zijn niet gewend om groentes als uitgangspunt te nemen. Wie dat eenmaal doet kan de lekkerste gerechten serveren. Je moet alleen het gangbare durven te overstijgen. Het marathondiner symboliseert dit helemaal”, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond. Chef-kok Floris Versluijs wordt bij het bereiden van het diner terzijde gestaan door koks van restaurants die meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek of finalist zijn in verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2013’. Het diner zal ruim tien uur duren.

Op de foto links: Floris Versluijs

Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: