Record: veertig gangen vega

1 oktober 2013
Record: veertig gangen vega

De opening van de derde Vegetarische Restaurantweek vindt op 6 oktober plaats met de vestiging van een culinair Nederlands record. In restaurant De Keuken van Floris in Rotterdam wordt die dag een
veertiggangendiner geserveerd. De Keuken van Floris is één van de ruim tachtig restaurants die van 7 tot 13 oktober meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek. Voor zover bekend is dit het eerste veertiggangendiner in Nederland.

*Groentes als uitgangspunt*
“In de vegetarische keuken kun je echt de meest heerlijke gerechten maken, maar veel chefs zijn niet gewend om groentes als uitgangspunt te nemen. Wie dat eenmaal doet kan de lekkerste gerechten serveren. Je moet alleen het gangbare durven te overstijgen. Het marathondiner symboliseert dit helemaal”, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond. Chef-kok Floris Versluijs wordt bij het bereiden van het diner terzijde gestaan door koks van restaurants die meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek of finalist zijn in verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2013’. Het diner zal ruim tien uur duren.

*Op de foto links:* Floris Versluijs

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws