Culinair festival VISSCH eind juni in Scheveningse Visafslag

6 juni 2018 | David Bakker

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli wordt het hart van de Scheveningse visserij omgetoverd tot het gratis foodfestival VISSCH. VISSCH is hét culinaire Noordzeevis festival in Scheveningen. Een uniek evenement op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.


VISSCH viert dit jaar alweer haar vijfjarig jubileum. Het gratis toegankelijke festival laat (toekomstige) visliefhebbers vol trots zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en de restaurants allemaal te bieden hebben! Traditiegetrouw is er ook dit jaar speciale aandacht voor een ‘vergeten Noordzeevis’. Na de wijting van vorig jaar, wordt dit jaar de schol extra in het zonnetje gezet. Niet perse omdat mensen de schol niet zouden kennen, maar omdat het nu nog, zeer onterecht aldus de organisatie, een ondergewaardeerd visje is.  

In de scheveningse Visafslag


De Visafslag, waar dagelijks de verse vangst binnenkomt, is met het uitzicht op de haven de perfecte plek voor dit culinaire visfestival. In de afslag staan sfeervolle eettentjes, foodtrucks, barretjes en terrassen waar bezoekers van alle culinaire hoogstandjes kunnen genieten. Bezoekers worden onder andere verrast met kookdemonstraties door chefs, workshops vis fileren, een uitgebreide vismarkt en een breed muzikaal programma.


Het bruist deze zomer sowieso in de haven van Scheveningen. Van 24 juni t/m 1 juli vindt namelijk ook de finish van Volvo Ocean Race, de langste en zwaarste zeilrace van de wereld, plaats. Een week lang vol festiviteiten voor zeil- en sportliefhebbers van over de hele wereld. De organisatie van VISSCH is er trots op dat zij als officieel side event van de Volvo Ocean Race finish onderdeel uitmaken van dit enorme sportspektakel. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: