Culinair festival VISSCH eind juni in Scheveningse Visafslag

6 juni 2018 | David Bakker

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli wordt het hart van de Scheveningse visserij omgetoverd tot het gratis foodfestival VISSCH. VISSCH is hét culinaire Noordzeevis festival in Scheveningen. Een uniek evenement op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.


VISSCH viert dit jaar alweer haar vijfjarig jubileum. Het gratis toegankelijke festival laat (toekomstige) visliefhebbers vol trots zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en de restaurants allemaal te bieden hebben! Traditiegetrouw is er ook dit jaar speciale aandacht voor een ‘vergeten Noordzeevis’. Na de wijting van vorig jaar, wordt dit jaar de schol extra in het zonnetje gezet. Niet perse omdat mensen de schol niet zouden kennen, maar omdat het nu nog, zeer onterecht aldus de organisatie, een ondergewaardeerd visje is.  

In de scheveningse Visafslag


De Visafslag, waar dagelijks de verse vangst binnenkomt, is met het uitzicht op de haven de perfecte plek voor dit culinaire visfestival. In de afslag staan sfeervolle eettentjes, foodtrucks, barretjes en terrassen waar bezoekers van alle culinaire hoogstandjes kunnen genieten. Bezoekers worden onder andere verrast met kookdemonstraties door chefs, workshops vis fileren, een uitgebreide vismarkt en een breed muzikaal programma.


Het bruist deze zomer sowieso in de haven van Scheveningen. Van 24 juni t/m 1 juli vindt namelijk ook de finish van Volvo Ocean Race, de langste en zwaarste zeilrace van de wereld, plaats. Een week lang vol festiviteiten voor zeil- en sportliefhebbers van over de hele wereld. De organisatie van VISSCH is er trots op dat zij als officieel side event van de Volvo Ocean Race finish onderdeel uitmaken van dit enorme sportspektakel. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: