Culibus ontvangt cheque van Tour Culinair

5 juli 2011 |
Culibus ontvangt cheque van Tour Culinair<

De Tour Culinair heeft een cheque van 4.000 euro aangeboden aan de Stichting JRE Culibus, een project van Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland. De topchefs van de Culibus bieden zieke en arme kinderen gratis gezonde maaltijden aan, waarbij de kids mogen helpen met koken.

Uitreiking
Voorzitter Ton Lenting van de Tour Culinair overhandigde het bedrag aan bestuurslid Eugène van Angelbeek van de JRE Culibus.

Lunch in de bus
Het peloton van de Tour Culinair meerde aan bij restaurant By Toine in Tolkamer. SVH Meesterkoks Toine Smulders (Villa Copera) en Alain Alders (restaurant De Vrienden van Jacob, Santpoort) verzorgden vanuit de Culibus een lunch voor het gezelschap van circa vijftig ondernemers, bestuurders, journalisten en adviseurs uit horeca en toerisme. Zij rijden mee in de 30e editie van de jaarlijkse Tour Culinair.

Ambitieuze restaurants
Ton Lenting: “Wij ondersteunen met veel plezier dit sympathieke initiatief van een groep, ambitieuze restaurateurs en chefs. Zij bieden kinderen, die om diverse redenen in de hoek zitten waar de klappen vallen, een leuke en lekkere ervaring. Bewonderswaardig!”

De aanwezigheid van de Culibus in Tolkamer werd mogelijk gemaakt door ROC Mondriaan in Den Haag en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca).

Op de foto (vlnr): Eugène van Angelbeek (JRE Culibus), Tim van Huit (chef-kok By Toine), SVH Meesterkoks Toine Smulders en Alain Alders, en (zittend) gastvrouw Kiek van der Klaauw van By Toine/Villa Copera.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: