Crowdfunding voor eerste cookie dough bar van Nederland

6 april 2017 | Thijs Jacobs

Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam, waar vele hotspots zich vestigen, opent de allereerste cookie dough bar van Nederland: Baker’s Dough. Baker’s Dough wordt het zusje van het horecaconcept Baker & Moore, waar je binnenkort vers gedraaid koekjesdeeg kunt bestellen. Om de bar te kunnen openen zijn de ondernemers een crowdfundingcampagne gestart.

Eerste Cookie Dough bar van Nederland

Begin 2017 bracht een partij uit New York veilig en eetbaar koekjesdeeg op de markt. Toen Paul Bakker en Eline Moor, de ondernemers achter het horecaconcept Baker & Moore, hier over hoorden, is het idee ontstaan dit concept ook naar Nederland te halen. “Iedereen kent het wel van vroeger, dat je uit de beslagkom van je moeder snoepte. Maar ook nu bij Baker & Moore zien we dat iedereen graag van het deeg snoept zodra er een plaat met koekjes in de oven wordt geschoven. Hier een veilige en eetbare traktatie van maken vonden we gelijk een geweldig idee”, vertelt Paul Bakker. 


Zusje van Baker & Moore

Drie jaar geleden openden de ondernemers het horecaconcept Baker & Moore, ontbijt- en lunchroom aan de Westblaak in Rotterdam. De ‘create it yourself’ formule, waarmee je in de zaak je eigen sandwich kunt samenstellen werd in 3 jaar tijd heel succesvol. Deze ‘create it yourself’ formule komt ook terug in de nieuwe cookie dough bar: “Met verschillende toppings kun je van de cookie dough je eigen favoriete traktatie maken." Dough it Yourself dus!

Crowdfunding

De ondernemers zijn via crowdfundingplatform CrowdAboutNow een crowdfundingcampagne gestart. Zij hebben €75.000 nodig om de nieuwe bar te verbouwen en de benodigde apparatuur aan te schaffen. In een aantal dagen hebben de ondernemers met 47 investeerders al 87% van hun doelbedrag opgehaald.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje...

Insipiratiedag: Hoe bereik je de horecaondernemer?

Horecaplatform BBB, Tippr en the Social Selling Company organiseren een inspirerende middag op donderdag 13 juni 2019 voor horecatoeleveranciers bij Soho House in Amsterdam. Deze stijlvolle Engelse keten opende vorig jaar zomer zijn deuren in het statige Bungehuis en is normaal alleen toegankelijk v...

Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten. Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook ku...

Restaurant
Restaurant Wadapartje breidt uit

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug ...

Brouwerijen Chefs
Swinckels' slaat handen ineen met sterrenchef Jacob Jan Boerma

Swinckels’ gaat opnieuw een samenwerking aan met een sterrenchef. Naast Ron Blaauw, wordt nu ook Jacob Jan Boerma ambassadeur van het biermerk. Als ambassadeur schenkt Boerma het superior pilsner exclusief in restaurants De Leest en Parc Broekhuizen en vertegenwoordigt hij Swinckels’ op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: