Crowdfunding voor eerste cookie dough bar van Nederland

6 april 2017 | Thijs Jacobs

Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam, waar vele hotspots zich vestigen, opent de allereerste cookie dough bar van Nederland: Baker’s Dough. Baker’s Dough wordt het zusje van het horecaconcept Baker & Moore, waar je binnenkort vers gedraaid koekjesdeeg kunt bestellen. Om de bar te kunnen openen zijn de ondernemers een crowdfundingcampagne gestart.

Eerste Cookie Dough bar van Nederland

Begin 2017 bracht een partij uit New York veilig en eetbaar koekjesdeeg op de markt. Toen Paul Bakker en Eline Moor, de ondernemers achter het horecaconcept Baker & Moore, hier over hoorden, is het idee ontstaan dit concept ook naar Nederland te halen. “Iedereen kent het wel van vroeger, dat je uit de beslagkom van je moeder snoepte. Maar ook nu bij Baker & Moore zien we dat iedereen graag van het deeg snoept zodra er een plaat met koekjes in de oven wordt geschoven. Hier een veilige en eetbare traktatie van maken vonden we gelijk een geweldig idee”, vertelt Paul Bakker. 


Zusje van Baker & Moore

Drie jaar geleden openden de ondernemers het horecaconcept Baker & Moore, ontbijt- en lunchroom aan de Westblaak in Rotterdam. De ‘create it yourself’ formule, waarmee je in de zaak je eigen sandwich kunt samenstellen werd in 3 jaar tijd heel succesvol. Deze ‘create it yourself’ formule komt ook terug in de nieuwe cookie dough bar: “Met verschillende toppings kun je van de cookie dough je eigen favoriete traktatie maken." Dough it Yourself dus!

Crowdfunding

De ondernemers zijn via crowdfundingplatform CrowdAboutNow een crowdfundingcampagne gestart. Zij hebben €75.000 nodig om de nieuwe bar te verbouwen en de benodigde apparatuur aan te schaffen. In een aantal dagen hebben de ondernemers met 47 investeerders al 87% van hun doelbedrag opgehaald.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: