Crowdfund succes: Brownies en downieS

29 mei 2015 |
Crowdfund succes: Brownies en downieS<

De zorg voor anderen in combinatie met de passie voor horeca. Dat is wat het jonge stel Nick Schepers (23) en Carmen Kuipers (21) bewoog om
in het centrum van Emmen een eigen vestiging te starten van het succesvolle concept Brownies & downieS. Het lunchcafé, waar ambachtelijke gerechten worden geserveerd door mensen met een verstandelijke beperking, opent medio juni zijn deuren dankzij een uitzonderlijk succesvolle crowdfund campagne: in slechts 2 uur tijd haalden de jonge ondernemers via het platform van Collin Crowdfund € 50.000 op bij 42 particuliere investeerders.

Werken in de horeca
Brownies & downieS biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om in een beschermde werkomgeving ervaring op te doen in het horecabedrijf. Ze werken in een aangepaste omgeving, in kleine teams van vijf collega’s. Werken bij Brownies & downieS is voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het syndroom van Down, autisme, PDDNOS of een niet-aangeboren-hersenaandoening (NAH), vaak een goede manier om zich verder te ontwikkelen. Carmen Kuipers: “Deze mensen hebben meestal een heel beschermde en beschutte dagbesteding, maar kunnen vaak veel meer dan in eerste instantie van hen wordt verwacht. Hun motivatie is enorm en iedereen wordt blij van hun enthousiasme. Simpele, maar effectieve aanpassingen in de werkomgeving, zoals veel regelmaat en het gebruik van kleuren en symbolen in het kassasysteem, zorgen ervoor dat zij het beste uit zichzelf halen. Dat geeft een enorme boost aan hun zelfvertrouwen én hun toekomst.”

Zelfgemaakte mayonaise
Sinds de start van het concept van Brownies & downieS in 2010, zijn er 17 vestigingen geopend in heel Nederland. De nieuwe vestiging in Emmen is de eerste in het Noorden van het land. Nick en Carmen zijn vastbesloten om daar een succes van te maken. Naast de ambitie om te werken met mensen met een verstandelijke beperking, steken ze veel energie in de kwaliteit van de keuken. Nick Schepers: “Ambachtelijke gerechten maar ook extra’s als een high tea of high wine. En alles vers gemaakt. Van de mayonaise tot de bouillon. We hopen dat mensen uit nieuwsgierigheid een keer komen kijken en na één bezoek letterlijk en figuurlijk verkocht zijn!”

Echt aan de slag
Via Collin Crowdfund staken 42 particuliere investeerders in slechts 2 uur € 50.000 in Brownies & downieS. In ruil voor de 5-jarige lening ontvangen de investeerders een jaarlijkse rente van 7%. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor de aanschaf van de inventaris en de inrichting van het pand. Nick Schepers: “Dankzij deze campagne kunnen wij nu echt aan de slag om onze droom te realiseren. En de snelheid waarmee de financiering rond kwam, geeft ons alleen maar meer energie!”

Medio juni open
Medio juni opent Brownies & downieS haar deuren aan de Noorderstraat 12 in Emmen. Het lunchcafé is straks 6 dagen per week open, van maandag tot en met zaterdag en tijdens koopavond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: