Creëer je eigen unieke dessert

16 oktober 2018 | redactie

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om je te onderscheiden van de massa. Niet iedere ondernemer kan huisgemaakte patisserie bereiden en presenteren aan zijn gasten. Chaupain biedt daarom een uitgebreid assortiment patisserieproducten aan, dat de horecaondernemer in staat stelt om in een handomdraai een spectaculair dessert te serveren.

Make-off

Een mooi voorbeeld is de lemon tart van Chaupain. Deze heerlijke lemon tart, met een knapperige roomboter zanddeegbodem en heerlijke friszure citroenvulling, is de perfecte afsluiter van een feestelijk diner of een schitterende aanvulling op uw gebakassortiment. De lemon tart biedt veel creatieve en verrassende mogelijkheden. Zo bieden make-off producten aan iedere chef de mogelijkheid om zijn eigen handtekening te zetten onder een smaakvol dessert van zeer hoge kwaliteit.

Toppings

De lemon tart kan eenvoudig van een eigen seizoensgebonden signatuur worden voorzien. Het hele jaar door kan dit dessert worden uitgeserveerd. Zo kan de frisse lemon smaak worden gecombineerd met vollere smaken in de winter. De taart kan bijvoorbeeld worden opgevuld met een kruidige parfait bestaande uit kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Een andere mogelijkheid is de lemon tart op te vullen met stoofperen en deze af te maken met een mooie zoete wolkachtige meringue, verrijkt met nougatine. Op deze manier wordt de ondernemer dé smaakmaker van het seizoen.

Ook de appel tarte tatin en de moelleux met frambozenvulling van Chaupain zijn producten die eenvoudig zijn te bereiden in de oven of de magnetron. Serveer de tarte tatin met vanille elementen, zoals een bolletje ijs of verfijnde vanillecrème. De moelleux met frambozenvulling leent zich uitstekend voor vers rood fruit met een mooie toef slagroom. De horecaondernemer kan op deze manier eindeloos variëren met toppings voor een onderscheidend eindresultaat.

Presentatie

Niet alleen de smaak, maar ook een mooie presentatie zorgen voor een onvergetelijke ervaring bij de gasten. Creativiteit speelt hierbij een grote rol. Presenteer eigen creaties bijvoorbeeld op een mooie taartstandaard in de gebaksvitrine of serveer ze op een mooie etagère als onderdeel van een high tea of buffet.

Bakhulp

Het is belangrijk om de gasten te verwennen en voldoende tijd te besteden aan de uitvoering. Chaupain maakt het de horecaondernemer graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom heeft Chaupain verschillende bakvideo’s gemaakt die de ondernemer ondersteunen bij de uitvoering. De bakvideo’s zijn terug te vinden op www.chaupain.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: