Creëer je eigen unieke dessert

16 oktober 2018 | redactie

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om je te onderscheiden van de massa. Niet iedere ondernemer kan huisgemaakte patisserie bereiden en presenteren aan zijn gasten. Chaupain biedt daarom een uitgebreid assortiment patisserieproducten aan, dat de horecaondernemer in staat stelt om in een handomdraai een spectaculair dessert te serveren.

Make-off

Een mooi voorbeeld is de lemon tart van Chaupain. Deze heerlijke lemon tart, met een knapperige roomboter zanddeegbodem en heerlijke friszure citroenvulling, is de perfecte afsluiter van een feestelijk diner of een schitterende aanvulling op uw gebakassortiment. De lemon tart biedt veel creatieve en verrassende mogelijkheden. Zo bieden make-off producten aan iedere chef de mogelijkheid om zijn eigen handtekening te zetten onder een smaakvol dessert van zeer hoge kwaliteit.

Toppings

De lemon tart kan eenvoudig van een eigen seizoensgebonden signatuur worden voorzien. Het hele jaar door kan dit dessert worden uitgeserveerd. Zo kan de frisse lemon smaak worden gecombineerd met vollere smaken in de winter. De taart kan bijvoorbeeld worden opgevuld met een kruidige parfait bestaande uit kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Een andere mogelijkheid is de lemon tart op te vullen met stoofperen en deze af te maken met een mooie zoete wolkachtige meringue, verrijkt met nougatine. Op deze manier wordt de ondernemer dé smaakmaker van het seizoen.

Ook de appel tarte tatin en de moelleux met frambozenvulling van Chaupain zijn producten die eenvoudig zijn te bereiden in de oven of de magnetron. Serveer de tarte tatin met vanille elementen, zoals een bolletje ijs of verfijnde vanillecrème. De moelleux met frambozenvulling leent zich uitstekend voor vers rood fruit met een mooie toef slagroom. De horecaondernemer kan op deze manier eindeloos variëren met toppings voor een onderscheidend eindresultaat.

Presentatie

Niet alleen de smaak, maar ook een mooie presentatie zorgen voor een onvergetelijke ervaring bij de gasten. Creativiteit speelt hierbij een grote rol. Presenteer eigen creaties bijvoorbeeld op een mooie taartstandaard in de gebaksvitrine of serveer ze op een mooie etagère als onderdeel van een high tea of buffet.

Bakhulp

Het is belangrijk om de gasten te verwennen en voldoende tijd te besteden aan de uitvoering. Chaupain maakt het de horecaondernemer graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom heeft Chaupain verschillende bakvideo’s gemaakt die de ondernemer ondersteunen bij de uitvoering. De bakvideo’s zijn terug te vinden op www.chaupain.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: