Creëer je eigen unieke dessert

16 oktober 2018 | redactie

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om je te onderscheiden van de massa. Niet iedere ondernemer kan huisgemaakte patisserie bereiden en presenteren aan zijn gasten. Chaupain biedt daarom een uitgebreid assortiment patisserieproducten aan, dat de horecaondernemer in staat stelt om in een handomdraai een spectaculair dessert te serveren.

Make-off

Een mooi voorbeeld is de lemon tart van Chaupain. Deze heerlijke lemon tart, met een knapperige roomboter zanddeegbodem en heerlijke friszure citroenvulling, is de perfecte afsluiter van een feestelijk diner of een schitterende aanvulling op uw gebakassortiment. De lemon tart biedt veel creatieve en verrassende mogelijkheden. Zo bieden make-off producten aan iedere chef de mogelijkheid om zijn eigen handtekening te zetten onder een smaakvol dessert van zeer hoge kwaliteit.

Toppings

De lemon tart kan eenvoudig van een eigen seizoensgebonden signatuur worden voorzien. Het hele jaar door kan dit dessert worden uitgeserveerd. Zo kan de frisse lemon smaak worden gecombineerd met vollere smaken in de winter. De taart kan bijvoorbeeld worden opgevuld met een kruidige parfait bestaande uit kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Een andere mogelijkheid is de lemon tart op te vullen met stoofperen en deze af te maken met een mooie zoete wolkachtige meringue, verrijkt met nougatine. Op deze manier wordt de ondernemer dé smaakmaker van het seizoen.

Ook de appel tarte tatin en de moelleux met frambozenvulling van Chaupain zijn producten die eenvoudig zijn te bereiden in de oven of de magnetron. Serveer de tarte tatin met vanille elementen, zoals een bolletje ijs of verfijnde vanillecrème. De moelleux met frambozenvulling leent zich uitstekend voor vers rood fruit met een mooie toef slagroom. De horecaondernemer kan op deze manier eindeloos variëren met toppings voor een onderscheidend eindresultaat.

Presentatie

Niet alleen de smaak, maar ook een mooie presentatie zorgen voor een onvergetelijke ervaring bij de gasten. Creativiteit speelt hierbij een grote rol. Presenteer eigen creaties bijvoorbeeld op een mooie taartstandaard in de gebaksvitrine of serveer ze op een mooie etagère als onderdeel van een high tea of buffet.

Bakhulp

Het is belangrijk om de gasten te verwennen en voldoende tijd te besteden aan de uitvoering. Chaupain maakt het de horecaondernemer graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom heeft Chaupain verschillende bakvideo’s gemaakt die de ondernemer ondersteunen bij de uitvoering. De bakvideo’s zijn terug te vinden op www.chaupain.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: