Creëer je eigen unieke dessert

16 oktober 2018 | redactie

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om je te onderscheiden van de massa. Niet iedere ondernemer kan huisgemaakte patisserie bereiden en presenteren aan zijn gasten. Chaupain biedt daarom een uitgebreid assortiment patisserieproducten aan, dat de horecaondernemer in staat stelt om in een handomdraai een spectaculair dessert te serveren.

Make-off

Een mooi voorbeeld is de lemon tart van Chaupain. Deze heerlijke lemon tart, met een knapperige roomboter zanddeegbodem en heerlijke friszure citroenvulling, is de perfecte afsluiter van een feestelijk diner of een schitterende aanvulling op uw gebakassortiment. De lemon tart biedt veel creatieve en verrassende mogelijkheden. Zo bieden make-off producten aan iedere chef de mogelijkheid om zijn eigen handtekening te zetten onder een smaakvol dessert van zeer hoge kwaliteit.

Toppings

De lemon tart kan eenvoudig van een eigen seizoensgebonden signatuur worden voorzien. Het hele jaar door kan dit dessert worden uitgeserveerd. Zo kan de frisse lemon smaak worden gecombineerd met vollere smaken in de winter. De taart kan bijvoorbeeld worden opgevuld met een kruidige parfait bestaande uit kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Een andere mogelijkheid is de lemon tart op te vullen met stoofperen en deze af te maken met een mooie zoete wolkachtige meringue, verrijkt met nougatine. Op deze manier wordt de ondernemer dé smaakmaker van het seizoen.

Ook de appel tarte tatin en de moelleux met frambozenvulling van Chaupain zijn producten die eenvoudig zijn te bereiden in de oven of de magnetron. Serveer de tarte tatin met vanille elementen, zoals een bolletje ijs of verfijnde vanillecrème. De moelleux met frambozenvulling leent zich uitstekend voor vers rood fruit met een mooie toef slagroom. De horecaondernemer kan op deze manier eindeloos variëren met toppings voor een onderscheidend eindresultaat.

Presentatie

Niet alleen de smaak, maar ook een mooie presentatie zorgen voor een onvergetelijke ervaring bij de gasten. Creativiteit speelt hierbij een grote rol. Presenteer eigen creaties bijvoorbeeld op een mooie taartstandaard in de gebaksvitrine of serveer ze op een mooie etagère als onderdeel van een high tea of buffet.

Bakhulp

Het is belangrijk om de gasten te verwennen en voldoende tijd te besteden aan de uitvoering. Chaupain maakt het de horecaondernemer graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom heeft Chaupain verschillende bakvideo’s gemaakt die de ondernemer ondersteunen bij de uitvoering. De bakvideo’s zijn terug te vinden op www.chaupain.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: