Couverts lijft Dinnersite in

6 januari 2015
Couverts lijft Dinnersite in

De grootste reserveringssite van Nederland, Couverts, versterkt zijn positie als marktleider met de overname van online restaurantgids Dinnersite.
Dinnersite blijft als individueel merk en platform actief in de markt. Beide platforms zullen elkaar versterken. Dinnersite verrijkt Couverts met een trouwe schare restaurantliefhebbers en gedetailleerde restaurantinformatie, zoals dieetinformatie, voorzieningen, parkeergelegenheid. Couverts biedt Dinnersite expertise op het gebied van reserveren en een directe toegang tot zijn reserveersysteem voor consumenten. Het samengaan van de twee ondernemingen leidt tot een ongeëvenaarde positie in de Nederlandse online restaurantreserveringsmarkt met meer dan 3.000 reserveerbare restaurants.

*Paul Wiertz*
Paul Wiertz, manager Couverts: “Deze overname is voor ons een logische stap in de verdere ontwikkeling van ons product. Couverts is de grootste reserveringssite van Nederland. Door de gevestigde naam Dinnersite aan ons te binden, hebben we de mogelijkheid om onze solide basis nog verder uit te bouwen. We verrijken het restaurantaanbod dat Couverts de afgelopen jaren heeft opgebouwd aanzienlijk. Het maakt dat Couverts naast de makkelijkste manier om te reserveren nu ook het ideale platform is om alle informatie over restaurants te vinden.”

*Menno de Vries*
Menno de Vries, oprichter Dinnersite: “Dinnersite en Couverts zijn beide ontstaan vanuit een passie voor de gastvrijheidssector. We bieden allebei een complete service die goed en snel werkt voor iedereen die op zoek is naar een restaurant. Daarbij streven we een hoog servicelevel na. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Dinnersite bij Paul en zijn team in goede handen is.”



Menno de Vries verlaat Dinnersite en draagt de dagelijkse leiding en zijn ervaren team over aan Paul Wiertz.

*Feiten*
Dinnersite werd als eerste restaurantgids in Nederland in 1996 gelanceerd.
Het is de grootste en meest complete restaurantgids van Nederland, ook in de thema’s Kerst, Valentijnsdag, Pasen en Michelinsterren.

Naast de populaire website is ook de app als restaurantgids veel gebruikt in Nederland.
Dinnersite biedt met hun menukaartmailing actuele informatie aan restaurantliefhebbers.
Het merk en de website Dinnersite.nl zullen blijven voortbestaan, naast de activiteiten van Couverts.
De beide websites zullen data uitwisselen en de teams gaan samenwerken op het versterken van de marktposities van beide platformen. Couverts is 100% onderdeel van RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland.

*Over Couverts*
Couverts is de nummer 1 op het gebied van real time restaurant reserveren. Naast de restaurantreserveringsportal Couverts.nl en apps voor zowel gasten als ondernemers levert Couverts het meest intelligente digitale reserveringsboek voor restaurants in de Nederlandse markt. Couverts biedt daarnaast marketingmogelijkheden zoals de Couverts Dinerweken en een loyalty-programma voor consumenten. Ruim 2.000 restaurants maken gebruik van het reserveringssysteem. In 2014 zijn meer dan 10 miljoen couverts geboekt via alle kanalen van Couverts.

Overig nieuws