Couverts lijft Dinnersite in

6 januari 2015 |
Couverts lijft Dinnersite in

De grootste reserveringssite van Nederland, Couverts, versterkt zijn positie als marktleider met de overname van online restaurantgids Dinnersite.
Dinnersite blijft als individueel merk en platform actief in de markt. Beide platforms zullen elkaar versterken. Dinnersite verrijkt Couverts met een trouwe schare restaurantliefhebbers en gedetailleerde restaurantinformatie, zoals dieetinformatie, voorzieningen, parkeergelegenheid. Couverts biedt Dinnersite expertise op het gebied van reserveren en een directe toegang tot zijn reserveersysteem voor consumenten. Het samengaan van de twee ondernemingen leidt tot een ongeëvenaarde positie in de Nederlandse online restaurantreserveringsmarkt met meer dan 3.000 reserveerbare restaurants.

Paul Wiertz
Paul Wiertz, manager Couverts: “Deze overname is voor ons een logische stap in de verdere ontwikkeling van ons product. Couverts is de grootste reserveringssite van Nederland. Door de gevestigde naam Dinnersite aan ons te binden, hebben we de mogelijkheid om onze solide basis nog verder uit te bouwen. We verrijken het restaurantaanbod dat Couverts de afgelopen jaren heeft opgebouwd aanzienlijk. Het maakt dat Couverts naast de makkelijkste manier om te reserveren nu ook het ideale platform is om alle informatie over restaurants te vinden.”

Menno de Vries
Menno de Vries, oprichter Dinnersite: “Dinnersite en Couverts zijn beide ontstaan vanuit een passie voor de gastvrijheidssector. We bieden allebei een complete service die goed en snel werkt voor iedereen die op zoek is naar een restaurant. Daarbij streven we een hoog servicelevel na. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Dinnersite bij Paul en zijn team in goede handen is.”



Menno de Vries verlaat Dinnersite en draagt de dagelijkse leiding en zijn ervaren team over aan Paul Wiertz.

Feiten
Dinnersite werd als eerste restaurantgids in Nederland in 1996 gelanceerd.
Het is de grootste en meest complete restaurantgids van Nederland, ook in de thema’s Kerst, Valentijnsdag, Pasen en Michelinsterren.

Naast de populaire website is ook de app als restaurantgids veel gebruikt in Nederland.
Dinnersite biedt met hun menukaartmailing actuele informatie aan restaurantliefhebbers.
Het merk en de website Dinnersite.nl zullen blijven voortbestaan, naast de activiteiten van Couverts.
De beide websites zullen data uitwisselen en de teams gaan samenwerken op het versterken van de marktposities van beide platformen. Couverts is 100% onderdeel van RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland.

Over Couverts
Couverts is de nummer 1 op het gebied van real time restaurant reserveren. Naast de restaurantreserveringsportal Couverts.nl en apps voor zowel gasten als ondernemers levert Couverts het meest intelligente digitale reserveringsboek voor restaurants in de Nederlandse markt. Couverts biedt daarnaast marketingmogelijkheden zoals de Couverts Dinerweken en een loyalty-programma voor consumenten. Ruim 2.000 restaurants maken gebruik van het reserveringssysteem. In 2014 zijn meer dan 10 miljoen couverts geboekt via alle kanalen van Couverts.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: