Cornelis Bar & Kitchen opent in Rotterdam

31 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Na een maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren in het centrum van Rotterdam. Met wijds openslaande raampartijen naar het imposante Stadhuis, een robuuste bar, rijke geuren van Bourgondische gerechten én prachtig geselecteerde glazen wijn kunnen de betere levensgenieters hier hun hart ophalen. Niemand minder dan chefkok IJsbrant Wilbrenninck heeft een perfect staaltje werk verricht aan een indrukwekkende menukaart met eerlijke gerechten. Denk aan een Dry aged Côte de Boeuf of Procureur van het Berkshire varken gegrild op houtskool voor de rijke authentieke smaak.  


Zomerterras grenzend aan Stadhuis

Tegenover het historisch Stadhuis heeft Cornelis maandenlang getimmerd aan een nieuwe Rotterdamse Horeca-hotspot. Althans niet helemaal nieuw. Bijna anderhalve eeuw geleden was men op deze plek al welkom bij de grootouders van Cornelis voor een goed glas wijn en een stevige pot stovend vlees. Nu, meer dan 100 jaar later, ervaar je dezelfde Rotterdamse gastvrijheid bij Cornelis Jr. Geniet boven in het sfeervolle restaurant van een uitgebreid diner of schuif beneden aan in het bargedeelte en kies voor het ‘shared dining’ concept. Fijne kleinere gerechten om te delen. Met de bijpassende dranken zit het bij Cornelis ook wel goed: met meer dan twintig kwaliteitswijnen geschonken per glas én diverse speciaal bieren op de tap, garandeert Cornelis je een beleving op niveau. Zomertip? Strijk neer op het gigantische terras van maar liefst 120 m2!

Kwaliteitskeuken met speciale houtskool Robata Flame Grill

Samen met IJsbrant Wilbrenninck heeft chef-kok Karim Aggoun gewerkt aan een bijzonder menu met traditionele en pure gerechten. Bij Cornelis wordt uitsluitend gewerkt met producten waarvan de afkomst bekend is, om deze reden is gekozen voor een samenwerking met hoogwaardige leveranciers. Op het menu vind je gerechten zoals: Dry aged Côte de boeuf van de Simmentaler, gebakken procureur van het Berkshire varken, gekonfijte parelhoenbout, Rib Eye, lady- en Tunasteaks. Op traditionele wijze gegrild op houtskool in de nieuwe Robata Flame Grill waardoor de authentieke smaak bewaard blijft. Kies gepofte aardappel of handgesneden frieten als bijgerecht en de Bourgondische plank is gevuld.

Drink & Dance

Cornelis houdt wel van een borrel. Naast het restaurantgedeelte beschikt Cornelis over een aparte wijnbar waar de gasten gedurende de avond terecht kunnen voor een goed glas wijn of cocktail. Schuif aan de robuuste bar óf waag in de weekenden een fijn dansje op de dansvloer. De DJ zorgt hier voor de perfecte tunes voor onvergetelijke avonden bij Cornelis. Bedrijfsleider Tommy Louers vertelt:  'Met Cornelis brengen we een uniek tweeledig concept naar Rotterdam: een kwaliteitskeuken boven en de bar beneden. Een sfeervolle plek waar kan worden gegeten en gedronken op niveau. Geen chique restaurant of ingewikkelde club met veel poespas, maar een échte zaak waar met veel liefde en passie mooie gerechten en wijnen worden geserveerd.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: