Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

13 november 2019 | Thijs Jacobs

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.”

De nieuwe Bib Gourmand restaurantgids van 2020 voor de Benelux is op 7 november gepresenteerd. In totaal zijn er 133 restaurants, waarvan 17 ‘nieuwe’ (waaronder Coperto Restobar), gewaardeerd met een Bib Gourmand vermelding. De restaurants bieden een driegangenmenu aan voor maximaal €39,- dat uitblinkt op de gebieden prijs, kwaliteit en plezier. De Bib Gourmand is net als de Michelinster uitgegroeid tot een begrip.

Culinair genieten

Coperto Restobar huisvest in een prachtig monumentaal pand aan de Stationsweg in Zwolle en is onderdeel van Pillows Grand Hotel Ter Borch. Remco Jansen zwaait vanaf dag één de scepter in de keuken. Zowel het boutique hotel als het restaurant zijn ontworpen door Paul Linse van Studio Linse.

Pillows Grand Hotel Ter Borch en Coperto Restobar

Het charmante Pillows hotel telt 41 gevarieerde kamers, een ruime living met openhaard en diverse vergaderruimtes. Coperto Restobar is gelegen in de serre van de benedenetage van het hotel en heeft in de grote regio van Zwolle al naam gemaakt als heerlijk restaurant waar gasten genieten van hoogstaande gerechten en bijzondere wijnen. Coperto is niet het enige geroemde restaurant in een Pillows boutique hotel: restaurant The Living van Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel is voor het tweede jaar gewaardeerd met 13 van de 20 punten in de Gault Millau lijst.

Courtesy Car

In samenwerking met Dusseldorp BMW lanceerde Coperto Restobar onlangs een dienst die een avond uit extra comfortabel maakt: Coperto’s Courtesy Car. Gasten kunnen er hierbij voor kiezen om in combinatie met een 4- of 5-gangendiner opgehaald en thuisgebracht te worden in een BMW 7 Serie Plug-In Hybride.

Over Pillows Hotels en IHMG 

Pillows Grand Hotel Ter Borch en het bijbehorende Coperto Restobar zijn onderdeel van Pillows Hotels, een unieke boutique hotelcollectie van International Hotel Management Group (IHMG). De hotels van IHMG zijn gevestigd op de mooiste locaties in Nederland en België. Pillows heeft zich in een relatief korte tijd ontpopt tot één van de meest toonaangevende labels in de hotellerie. Het boutique hotel label is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een huiselijke en persoonlijke omgeving verblijven. Het eerste Pillows-hotel werd begin 2017 geopend in Amsterdam: Pillows Anna van den Vondel. In september 2017 volgde een overstap naar België met Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel en in oktober 2018 opende Pillows Grand Hotel Reylof en bijbehorend LOF Restaurant in Gent haar deuren. Pillows heeft de ambitie om de komende jaren te groeien in het aantal hotels, met onder meer een tweede hotel in Amsterdam. IHMG, waar Pillows onder valt, is een dochteronderneming van Amerborgh.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: