Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

13 november 2019 | Thijs Jacobs

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.”

De nieuwe Bib Gourmand restaurantgids van 2020 voor de Benelux is op 7 november gepresenteerd. In totaal zijn er 133 restaurants, waarvan 17 ‘nieuwe’ (waaronder Coperto Restobar), gewaardeerd met een Bib Gourmand vermelding. De restaurants bieden een driegangenmenu aan voor maximaal €39,- dat uitblinkt op de gebieden prijs, kwaliteit en plezier. De Bib Gourmand is net als de Michelinster uitgegroeid tot een begrip.

Culinair genieten

Coperto Restobar huisvest in een prachtig monumentaal pand aan de Stationsweg in Zwolle en is onderdeel van Pillows Grand Hotel Ter Borch. Remco Jansen zwaait vanaf dag één de scepter in de keuken. Zowel het boutique hotel als het restaurant zijn ontworpen door Paul Linse van Studio Linse.

Pillows Grand Hotel Ter Borch en Coperto Restobar

Het charmante Pillows hotel telt 41 gevarieerde kamers, een ruime living met openhaard en diverse vergaderruimtes. Coperto Restobar is gelegen in de serre van de benedenetage van het hotel en heeft in de grote regio van Zwolle al naam gemaakt als heerlijk restaurant waar gasten genieten van hoogstaande gerechten en bijzondere wijnen. Coperto is niet het enige geroemde restaurant in een Pillows boutique hotel: restaurant The Living van Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel is voor het tweede jaar gewaardeerd met 13 van de 20 punten in de Gault Millau lijst.

Courtesy Car

In samenwerking met Dusseldorp BMW lanceerde Coperto Restobar onlangs een dienst die een avond uit extra comfortabel maakt: Coperto’s Courtesy Car. Gasten kunnen er hierbij voor kiezen om in combinatie met een 4- of 5-gangendiner opgehaald en thuisgebracht te worden in een BMW 7 Serie Plug-In Hybride.

Over Pillows Hotels en IHMG 

Pillows Grand Hotel Ter Borch en het bijbehorende Coperto Restobar zijn onderdeel van Pillows Hotels, een unieke boutique hotelcollectie van International Hotel Management Group (IHMG). De hotels van IHMG zijn gevestigd op de mooiste locaties in Nederland en België. Pillows heeft zich in een relatief korte tijd ontpopt tot één van de meest toonaangevende labels in de hotellerie. Het boutique hotel label is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een huiselijke en persoonlijke omgeving verblijven. Het eerste Pillows-hotel werd begin 2017 geopend in Amsterdam: Pillows Anna van den Vondel. In september 2017 volgde een overstap naar België met Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel en in oktober 2018 opende Pillows Grand Hotel Reylof en bijbehorend LOF Restaurant in Gent haar deuren. Pillows heeft de ambitie om de komende jaren te groeien in het aantal hotels, met onder meer een tweede hotel in Amsterdam. IHMG, waar Pillows onder valt, is een dochteronderneming van Amerborgh.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: