Complete restyling Magneet Poortugaal

25 maart 2014
Complete restyling Magneet Poortugaal

De Rotterdamse haven was de bron van inspiratie voor de restyling van de Magneet in Poortugaal. Eetcafé de MagnEET staat voor kwaliteit in een gezellige en ongedwongen ambiance. Er zijn
inmiddels vier eetcafés in de regio Rotterdam. Alhoewel, eetcafé? Je kunt er heerlijk lunchen en dineren, dus deze eetcafés zijn van alle markten thuis.

*Grote foto's*
Op verschillende wanden prijken grote zwart-wit foto’s van schepen en bruggen en hangen industriële scheepslampen aan het plafond. De horecagelegenheid heeft een frisse, lichte uitstraling gekregen zonder de gezelligheid te verliezen waar de Magneet om bekend staat. Ook de kaart is vernieuwd, daarop zijn nu nog meer prachtige klassiekers te vinden.

*Rotterdamse identiteit*
Imposante cruiseschepen en bekende Rotterdamse stadsgezichten zoals De Hef sieren in sfeervol zwart-wit de muren van de vernieuwde Magneet. De wat donkere tinten van de vorige inrichting zijn vervangen door lichtgrijs, donkergrijs en blank hout. Bij de haard is een wand behangen met zwart-wit foto’s van beroemdheden, van Karl Marx tot Elvis. Het blijkt in praktijk een leuk gespreksonderwerp, de vraag ‘wie is dat ook alweer?’ klinkt nogal eens. Een andere wand is betimmerd met wijnkistjes, om maar te benadrukken dat de wijnkaart van Magneet zeer de moeite waard is. Het nieuwe interieur is fris en stijlvol, maar de sfeer is als vanouds warm en gezellig.

*Klassieke gerechten*
Ook de menukaart van Magneet Poortugaal is opnieuw onder de loep genomen, met behulp van enthousiaste gasten van het eetcafé. Bewoners van Poortugaal en omstreken werden uitgenodigd om de gerechten van de nieuwe kaart te komen proeven en mochten een eerlijk oordeel geven. De definitieve kaart is op dat oordeel gebaseerd en bestaat vooral uit klassieke eetcafégerechten zoals spareribs, varkenshaas, sliptongetjes en een goede entrecote. Heel populair bij de lunch is de combinatie van drie verschillende broodjes met vlees of vis vergezeld met een klein soepje.

*Prachtig terras*
Niet alleen de binnenkant van Magneet Poortugaal heeft een verfje gekregen, de buitenkant komt ook aan de beurt. Vorig jaar al is het ruime terras ingericht met nieuw, zeer comfortabel meubilair, dit jaar krijgt het exterieur van het klassieke pand met de opvallende trapgevel een lik verf. Op het terras van Magneet is het deze zomer weer heerlijk vertoeven. Daarnaast is er voldoende ruimte beschikbaar om groepen te ontvangen voor een lunch, diner, bedrijfsborrel of partij.

*Algemene informatie*
Debuut is een onderneming die zich al meer dan 30 jaar bezighoudt met het beheer en de ontwikkeling van horecabedrijven door heel Nederland. Met 28 locaties, 15 formules, twee miljoen gasten en een omzet van 35 miljoen is Debuut een belangrijke speler in de horecawereld. Veel van de horecabedrijven van Debuut zijn ware begrippen, denk aan Popocatepetl, Magneet Café, Breakaway en Belgian Beer Café Olivier. In 2013 heeft Debuut twee nieuwe concepten toegevoegd aan haar portfolio, STAN & CO. en Hometown Coffee. Magneet Kralingen, Heenvliet en Poortugaal bestaan nu allen ruim 20 jaar. De eetcafés in Kralingen en Heenvliet krijgen binnenkort ook een restyling naar voorbeeld van Poortugaal maar ieder wel met eigen kenmerken.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws