Complete restyling Magneet Poortugaal

25 maart 2014 |
Complete restyling Magneet Poortugaal<

De Rotterdamse haven was de bron van inspiratie voor de restyling van de Magneet in Poortugaal. Eetcafé de MagnEET staat voor kwaliteit in een gezellige en ongedwongen ambiance. Er zijn
inmiddels vier eetcafés in de regio Rotterdam. Alhoewel, eetcafé? Je kunt er heerlijk lunchen en dineren, dus deze eetcafés zijn van alle markten thuis.

Grote foto's
Op verschillende wanden prijken grote zwart-wit foto’s van schepen en bruggen en hangen industriële scheepslampen aan het plafond. De horecagelegenheid heeft een frisse, lichte uitstraling gekregen zonder de gezelligheid te verliezen waar de Magneet om bekend staat. Ook de kaart is vernieuwd, daarop zijn nu nog meer prachtige klassiekers te vinden.

Rotterdamse identiteit
Imposante cruiseschepen en bekende Rotterdamse stadsgezichten zoals De Hef sieren in sfeervol zwart-wit de muren van de vernieuwde Magneet. De wat donkere tinten van de vorige inrichting zijn vervangen door lichtgrijs, donkergrijs en blank hout. Bij de haard is een wand behangen met zwart-wit foto’s van beroemdheden, van Karl Marx tot Elvis. Het blijkt in praktijk een leuk gespreksonderwerp, de vraag ‘wie is dat ook alweer?’ klinkt nogal eens. Een andere wand is betimmerd met wijnkistjes, om maar te benadrukken dat de wijnkaart van Magneet zeer de moeite waard is. Het nieuwe interieur is fris en stijlvol, maar de sfeer is als vanouds warm en gezellig.

Klassieke gerechten
Ook de menukaart van Magneet Poortugaal is opnieuw onder de loep genomen, met behulp van enthousiaste gasten van het eetcafé. Bewoners van Poortugaal en omstreken werden uitgenodigd om de gerechten van de nieuwe kaart te komen proeven en mochten een eerlijk oordeel geven. De definitieve kaart is op dat oordeel gebaseerd en bestaat vooral uit klassieke eetcafégerechten zoals spareribs, varkenshaas, sliptongetjes en een goede entrecote. Heel populair bij de lunch is de combinatie van drie verschillende broodjes met vlees of vis vergezeld met een klein soepje.

Prachtig terras
Niet alleen de binnenkant van Magneet Poortugaal heeft een verfje gekregen, de buitenkant komt ook aan de beurt. Vorig jaar al is het ruime terras ingericht met nieuw, zeer comfortabel meubilair, dit jaar krijgt het exterieur van het klassieke pand met de opvallende trapgevel een lik verf. Op het terras van Magneet is het deze zomer weer heerlijk vertoeven. Daarnaast is er voldoende ruimte beschikbaar om groepen te ontvangen voor een lunch, diner, bedrijfsborrel of partij.

Algemene informatie
Debuut is een onderneming die zich al meer dan 30 jaar bezighoudt met het beheer en de ontwikkeling van horecabedrijven door heel Nederland. Met 28 locaties, 15 formules, twee miljoen gasten en een omzet van 35 miljoen is Debuut een belangrijke speler in de horecawereld. Veel van de horecabedrijven van Debuut zijn ware begrippen, denk aan Popocatepetl, Magneet Café, Breakaway en Belgian Beer Café Olivier. In 2013 heeft Debuut twee nieuwe concepten toegevoegd aan haar portfolio, STAN & CO. en Hometown Coffee. Magneet Kralingen, Heenvliet en Poortugaal bestaan nu allen ruim 20 jaar. De eetcafés in Kralingen en Heenvliet krijgen binnenkort ook een restyling naar voorbeeld van Poortugaal maar ieder wel met eigen kenmerken.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: