Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

24 september 2019 | Thijs Jacobs

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. 

Prestatie op Meesterlijk niveau 

SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) en Lucas Rive (Restaurant Lucas Rive*, Hoorn) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Chris Naylor af in Restaurant Vermeer. Het restaurant serveert normaliter geen lunch, maar was speciaal voor de Meesterproef van Chris geopend voor de lunch, een vast onderdeel van de Meesterproef. "Chris is een gedreven en zeer bekwame chefkok die fantastische gerechten met verfijnde en pure smaken gepresenteerd heeft. Kenmerkend hierbij zijn de rijke sauzen en de toevoeging van specerijen uit de hele wereld aan met name de groenten, waardoor er pure en zuivere smaken ontstaan. Het samenspel tussen de keuken en de bediening maakt de beleving compleet en meesterlijk’’, aldus de commissie.  

Ultieme bekroning 

Naylor is geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk en vestigde zich in 1992 in Nederland, waar hij bij The Grand Hotel in Amsterdam chef de partie werd. Samen met chefkok Albert Roux vertrok hij naar New York en sinds zijn terugkeer naar Nederland in 1998 is hij een vast gezicht in de Nederlandse tophoreca. Hij werkte bij restaurants als La Rive, Vossius en le Cirque. Sinds 2005 bestiert hij de keuken van Restaurant Vermeer*, onderdeel van NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. "Ik ben blij en trots dat ik de Meestertitel SVH Meesterkok nu mag gaan (uit)dragen. Ik hoop een inspiratie te zijn voor de nieuwe generatie chefs, en hen te motiveren en te helpen om het beste uit zichzelf te halen", aldus de nieuwe SVH Meesterkok.   

SVH Meestertitels 

Met het slagen van Chris Naylor heeft Nederland in totaal 294 SVH Meesters, die samen 310 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: