Chris Naylor opent pop-up restaurant

3 december 2015 |
Chris Naylor opent pop-up restaurant<

Michelinchef Chris Naylor, bekend van Restaurant Vermeer in Amsterdam, opent op 17 januari een tijdelijk restaurant in de oudste kapel
van de hoofdstad: de Sint Olofskapel op de Zeedijk.

Foto: Sascha de Boer

Roomservice at Olof's
Het restaurant draagt de naam Roomservice at Olof's en het interieur wordt volledig opgebouwd uit elementen van het bijbehorende NH Barbizon Palace hotel, dat in de pop-up periode wordt omgetoverd tot een flagship hotel van het NH Collection merk. Chris Naylor en zijn brigade zetten in Roomservice at Olof's groenten in de spotlight, aangevuld met bijzondere vis- en vleesgerechten. Ook zullen er geregeld gastchefs meedraaien en krijgt Roomservice at Olof's een Fever-Tree cocktailbar en een echte vermouthbar, de eerste van Nederland.

Flexitarian
1*Michelin Chef Chris Naylor staat bekend om zijn passie voor groenten. Restaurant Vermeer, onderdeel van het aan de Prins Hendrikkade gelegen NH Barbizon Palace hotel, beschikt zelfs over een eigen daktuin met seizoensgroenten, kruiden en drie bijenkasten voor de productie van honing. Ook bij Roomservice at Olof's spelen groenten en kruiden de hoofdrol. Vlees en vis zijn te bestellen als side-dishes. De in november 2015 door GaultMillau bekroonde sommelier Simon Veldman (Beste Wijn-Spijs Specialist van het Jaar) serveert bijpassende wijnen en zorgt voor Roomservice met een verhaal. De gehele brigade van Vermeer verhuist mee naar de kapel, waaronder ook Restaurant-manager Wesley Schipper en Souschef Rudolf Brand. Chris Naylor kijkt uit naar het pop-up project: "Vier maanden lang ga ik met mijn brigade bij Roomservice at Olof's mijn gerechten presenteren aan een breed publiek. Het wordt bijzonder!"

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: