Chocoladeganachetaart met zeezout

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

Bodem
250 g bloem
150 g roomboter
1 ei
50 g witte basterdsuiker
snufje zout

Vulling

200 ml slagroom
200 g pure chocola
30 g roomboter
0,25 theelepel zeezout (Tip: Fleur de sel)

Bereiding

Doe de bloem, het ei, de suiker en een snufje zout in de kom van je keukenmachine. Voeg koude boter in blokjes toe en kneed er een soepel deeg van. Is het deeg nog te kruimelig, voeg dan een el ijskoud water toe.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een halfuurtje rusten in de koelkast. Vet een taartvorm (Ø 23 cm) in met boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de vorm met bakpapier en vul deze met (bak)bonen. Bak de bodem in ongeveer 30 tot 35 minuten goudbruin. Verwijder 10 minuten voor het einde de vulling zodat de taart mooi bruin wordt. Laat de bodem afkoelen. Maak nu de chocoladeganache.

Breng de slagroom in een steelpannetje aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de pure chocolade toe. Meng het tot een glad mengsel en klop de boter erdoorheen. Laat het iets afkoelen en giet het dan op de bodem. Laat de taart minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast. Strooi vlak voor het serveren een klein beetje zeezout over de taart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: