Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

18 december 2015 |
Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

Koninklijke Horeca Nederland Súdwest-Fryslân (KHN-SWF) en de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers
(VCHO) hebben de handen ineen geslagen met een unieke regionale samenwerking. De Aziatische leden uit Zuidwest-Friesland presenteerden zich gezamenlijk met Aziatisch streetfood tijdens culinair evenement Lekker Sneek op 13 december. De samenwerking tussen beide belangenverenigingen is uniek omdat VCHO zich in 2013 afscheidde van KHN.

Foto (v.l.n.r.) Sicco Gerlsma, Li Ping Li en Minus Choo

Aziatische leden onder één dak
KHN-SWF en VCHO hebben tijdens het culinaire evenement Lekker Sneek op 13 december de handen ineen geslagen met een unieke samenwerking. Lekker Sneek kreeg een Aziatisch tintje door de samenwerking tussen de leden van de VCHO en KHN Súdwest-Fryslân. De Aziatische restaurants Aqua Village, Sing King Lin, Nieuw Azië (alle in Sneek), Feng Sheng in Makkum, Azië in Workum en Tandjong Priok in Arum presenteerden zich onder één dak met een keur aan Aziatisch streetfood en met demonstraties sushi en sambal maken. Na een periode waarin de VCHO zich heeft afgescheiden van KHN, haalt de Zuidwest- Friese afdeling van KHN de banden weer aan met de in die regio gevestigde leden van VCHO.

Samenwerking maakt sterker
De presentatie werd bijgewoond door directeur VCHO mevrouw Li Ping Lin en KHN-SWF voorzitter en regiobestuurder KHN Sicco Gerlsma. Mevrouw Li Ping Lin: "Het is fijn dat de afdeling KHN-SWF beseft dat de samenwerking onze beide organisaties sterker maakt. Voor ons als brancheorganisatie staan de belangen van onze leden en onze sector centraal. Daarom staat VCHO altijd open voor samenwerking." Sicco Gerlsma: "Beide partijen zijn heel tevreden met het aanhalen van de banden en met de regionale samenwerking die beslist uniek te noemen is. Onze gezamenlijke presentatie, die wordt gesteund door KHN regio Friesland, is een groot succes geworden en daarmee is de basis gelegd voor verdere samenwerking. Een gevolg van de samenwerking is dat de heer Minus Choo (restaurant Aqua Village) als vertegenwoordiger van VCHO zal deelnemen aan de afdelingsvergaderingen van KHN-SWF. Hierdoor kunnen we de VCHO een gesprekspartner op gemeenteniveau bieden, iets wat zijzelf ontberen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: