Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

18 december 2015
Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

Koninklijke Horeca Nederland Súdwest-Fryslân (KHN-SWF) en de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers
(VCHO) hebben de handen ineen geslagen met een unieke regionale samenwerking. De Aziatische leden uit Zuidwest-Friesland presenteerden zich gezamenlijk met Aziatisch streetfood tijdens culinair evenement Lekker Sneek op 13 december. De samenwerking tussen beide belangenverenigingen is uniek omdat VCHO zich in 2013 afscheidde van KHN.

~Foto (v.l.n.r.) Sicco Gerlsma, Li Ping Li en Minus Choo~

*Aziatische leden onder één dak*
KHN-SWF en VCHO hebben tijdens het culinaire evenement Lekker Sneek op 13 december de handen ineen geslagen met een unieke samenwerking. Lekker Sneek kreeg een Aziatisch tintje door de samenwerking tussen de leden van de VCHO en KHN Súdwest-Fryslân. De Aziatische restaurants Aqua Village, Sing King Lin, Nieuw Azië (alle in Sneek), Feng Sheng in Makkum, Azië in Workum en Tandjong Priok in Arum presenteerden zich onder één dak met een keur aan Aziatisch streetfood en met demonstraties sushi en sambal maken. Na een periode waarin de VCHO zich heeft afgescheiden van KHN, haalt de Zuidwest- Friese afdeling van KHN de banden weer aan met de in die regio gevestigde leden van VCHO.

*Samenwerking maakt sterker*
De presentatie werd bijgewoond door directeur VCHO mevrouw Li Ping Lin en KHN-SWF voorzitter en regiobestuurder KHN Sicco Gerlsma. Mevrouw Li Ping Lin: "Het is fijn dat de afdeling KHN-SWF beseft dat de samenwerking onze beide organisaties sterker maakt. Voor ons als brancheorganisatie staan de belangen van onze leden en onze sector centraal. Daarom staat VCHO altijd open voor samenwerking." Sicco Gerlsma: "Beide partijen zijn heel tevreden met het aanhalen van de banden en met de regionale samenwerking die beslist uniek te noemen is. Onze gezamenlijke presentatie, die wordt gesteund door KHN regio Friesland, is een groot succes geworden en daarmee is de basis gelegd voor verdere samenwerking. Een gevolg van de samenwerking is dat de heer Minus Choo (restaurant Aqua Village) als vertegenwoordiger van VCHO zal deelnemen aan de afdelingsvergaderingen van KHN-SWF. Hierdoor kunnen we de VCHO een gesprekspartner op gemeenteniveau bieden, iets wat zijzelf ontberen."

~Christel Tuin~

Overig nieuws