Chinese en Nederlandse topkoks op Horecava

16 oktober 2015
Chinese en Nederlandse topkoks op Horecava

Wat wordt het culinaire resultaat als een Chinese én een Nederlandse topkok met dezelfde ingrediënten koken? Op de kookdemonstratie
East Meets West op de Horecava laten topkoks Julius Jaspers, Ron Blaauw en Herman den Blijker dit samen met drie Chinese kookmeesters zien. Bezoekers kunnen zien waartoe andere technieken en kruiden leiden, en of de oosterse en westerse keuken alleen maar verschillen hebben of ook overeenkomsten.

*Chinese koks*
De eerste versie van East Meets West vond tien jaar geleden plaats. Ter ere van het zestigjarige jubileum van de Horecava heeft de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) het initiatief genomen om samen met de Horecava dit evenement nieuw leven in te blazen. De Chinese keuken mag dan wel geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving, maar er valt nog veel over te leren. Ook de Chinese koks kunnen nog veel kennis opdoen over westerse kooktechnieken. De Chinese koks die zullen deelnemen zijn de heer Zheng van ‘Red Chilli’ uit Nieuwe Niedorp en de heer Ji van ‘Han Ting’ uit Den Haag. De derde kok is op dit moment nog niet bekend.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws