Chefswissel bij restaurant Bentinck

3 februari 2020 | Thijs Jacobs

Frank Bakkenes is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck in Amerongen. Daarmee volgt hij Tommy Janssen op die de afgelopen drie jaar met veel ambitie Bentinck op de kaart heeft gezet met een keuken op topniveau.

Frank is een meer dan bekend gezicht bij Bentinck. Al twee jaar werkt hij als rechterhand van Tommy en zal het stokje nu met veel enthousiasme overnemen. Frank werkte, na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie, eerder als chef-kok bij sterrenrestaurant Vrienden van Jacob. Zijn voorliefde voor de Franse keuken en het werken met pure smaken zijn kenmerkend voor Frank. De pure insteek zien we terug in de gerechten waarvan de insteek no-nonsense zal zijn.

Nieuwe keukenbrigade

Het nieuwe team staat als een huis. Kevin Mewe wordt de rechterhand van Frank samen met Luc van den Brink. ‘’Met een keukenbrigade van tien man sterk hebben we alles in huis om perfecte kwaliteit te bieden en gasten culinair te verrassen. Het koken met de beste en mooiste producten, het samenwerken en altijd op scherp staan maakt het voor ons een gave uitdaging.’’

Tommy vertrekt in de loop van het jaar om zijn eigen restaurant te openen. ‘’Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen zaak te openen en die ga ik nu verwezenlijken.’’ Tot die tijd zal hij het team ondersteunen en zich voorbereiden. Zo gaat hij een maand stage lopen in Kopenhagen bij Geranium, dat behoort tot de top 5 beste restaurants ter wereld.

Nieuw op de kaart

Het 3-gangen keuzemenu voor €38,50 staat nieuw op de kaart. ‘’Een van onze kernwaarden is toegankelijk. We willen dat iedereen bij ons kan genieten van echt goed eten en een ontspannen sfeer. Gasten een fijne middag of avond bezorgen en net dat beetje extra kunnen doen om verwachtingen te overtreffen maakt mijn dag goed’’, aldus Frank.

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg is meer dan blij met Frank als nieuwe chef. ‘’Met Frank, als chef-kok, weet ik zeker dat de gerechten van topkwaliteit blijven en er elke dag gewerkt wordt om nóg beter te worden in wat we doen. En ik vind het heel gaaf dat Tommy zijn droom najaagt.’’

Over Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen op landgoed Buitenplaats Amerongen. Het uitzicht op Kasteel Amerongen aan de ene kant en een kijkje in de keuken aan de andere kant van het restaurant zorgen voor een bijzondere en open ambiance. Elke dag wordt er gestreefd naar perfectie in kwaliteit en gastvrijheid. Pure smaken, verse en lokale producten, toegankelijk én lekker zijn de kernwaarden waar Bentinck voor staat. Bentinck is aangesloten bij JRE Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: