Chefswissel bij restaurant Bentinck

3 februari 2020 | Thijs Jacobs

Frank Bakkenes is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck in Amerongen. Daarmee volgt hij Tommy Janssen op die de afgelopen drie jaar met veel ambitie Bentinck op de kaart heeft gezet met een keuken op topniveau.

Frank is een meer dan bekend gezicht bij Bentinck. Al twee jaar werkt hij als rechterhand van Tommy en zal het stokje nu met veel enthousiasme overnemen. Frank werkte, na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie, eerder als chef-kok bij sterrenrestaurant Vrienden van Jacob. Zijn voorliefde voor de Franse keuken en het werken met pure smaken zijn kenmerkend voor Frank. De pure insteek zien we terug in de gerechten waarvan de insteek no-nonsense zal zijn.

Nieuwe keukenbrigade

Het nieuwe team staat als een huis. Kevin Mewe wordt de rechterhand van Frank samen met Luc van den Brink. ‘’Met een keukenbrigade van tien man sterk hebben we alles in huis om perfecte kwaliteit te bieden en gasten culinair te verrassen. Het koken met de beste en mooiste producten, het samenwerken en altijd op scherp staan maakt het voor ons een gave uitdaging.’’

Tommy vertrekt in de loop van het jaar om zijn eigen restaurant te openen. ‘’Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen zaak te openen en die ga ik nu verwezenlijken.’’ Tot die tijd zal hij het team ondersteunen en zich voorbereiden. Zo gaat hij een maand stage lopen in Kopenhagen bij Geranium, dat behoort tot de top 5 beste restaurants ter wereld.

Nieuw op de kaart

Het 3-gangen keuzemenu voor €38,50 staat nieuw op de kaart. ‘’Een van onze kernwaarden is toegankelijk. We willen dat iedereen bij ons kan genieten van echt goed eten en een ontspannen sfeer. Gasten een fijne middag of avond bezorgen en net dat beetje extra kunnen doen om verwachtingen te overtreffen maakt mijn dag goed’’, aldus Frank.

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg is meer dan blij met Frank als nieuwe chef. ‘’Met Frank, als chef-kok, weet ik zeker dat de gerechten van topkwaliteit blijven en er elke dag gewerkt wordt om nóg beter te worden in wat we doen. En ik vind het heel gaaf dat Tommy zijn droom najaagt.’’

Over Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen op landgoed Buitenplaats Amerongen. Het uitzicht op Kasteel Amerongen aan de ene kant en een kijkje in de keuken aan de andere kant van het restaurant zorgen voor een bijzondere en open ambiance. Elke dag wordt er gestreefd naar perfectie in kwaliteit en gastvrijheid. Pure smaken, verse en lokale producten, toegankelijk én lekker zijn de kernwaarden waar Bentinck voor staat. Bentinck is aangesloten bij JRE Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: