Chefswissel bij restaurant Bentinck

3 februari 2020 | Thijs Jacobs

Frank Bakkenes is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck in Amerongen. Daarmee volgt hij Tommy Janssen op die de afgelopen drie jaar met veel ambitie Bentinck op de kaart heeft gezet met een keuken op topniveau.

Frank is een meer dan bekend gezicht bij Bentinck. Al twee jaar werkt hij als rechterhand van Tommy en zal het stokje nu met veel enthousiasme overnemen. Frank werkte, na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie, eerder als chef-kok bij sterrenrestaurant Vrienden van Jacob. Zijn voorliefde voor de Franse keuken en het werken met pure smaken zijn kenmerkend voor Frank. De pure insteek zien we terug in de gerechten waarvan de insteek no-nonsense zal zijn.

Nieuwe keukenbrigade

Het nieuwe team staat als een huis. Kevin Mewe wordt de rechterhand van Frank samen met Luc van den Brink. ‘’Met een keukenbrigade van tien man sterk hebben we alles in huis om perfecte kwaliteit te bieden en gasten culinair te verrassen. Het koken met de beste en mooiste producten, het samenwerken en altijd op scherp staan maakt het voor ons een gave uitdaging.’’

Tommy vertrekt in de loop van het jaar om zijn eigen restaurant te openen. ‘’Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen zaak te openen en die ga ik nu verwezenlijken.’’ Tot die tijd zal hij het team ondersteunen en zich voorbereiden. Zo gaat hij een maand stage lopen in Kopenhagen bij Geranium, dat behoort tot de top 5 beste restaurants ter wereld.

Nieuw op de kaart

Het 3-gangen keuzemenu voor €38,50 staat nieuw op de kaart. ‘’Een van onze kernwaarden is toegankelijk. We willen dat iedereen bij ons kan genieten van echt goed eten en een ontspannen sfeer. Gasten een fijne middag of avond bezorgen en net dat beetje extra kunnen doen om verwachtingen te overtreffen maakt mijn dag goed’’, aldus Frank.

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg is meer dan blij met Frank als nieuwe chef. ‘’Met Frank, als chef-kok, weet ik zeker dat de gerechten van topkwaliteit blijven en er elke dag gewerkt wordt om nóg beter te worden in wat we doen. En ik vind het heel gaaf dat Tommy zijn droom najaagt.’’

Over Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen op landgoed Buitenplaats Amerongen. Het uitzicht op Kasteel Amerongen aan de ene kant en een kijkje in de keuken aan de andere kant van het restaurant zorgen voor een bijzondere en open ambiance. Elke dag wordt er gestreefd naar perfectie in kwaliteit en gastvrijheid. Pure smaken, verse en lokale producten, toegankelijk én lekker zijn de kernwaarden waar Bentinck voor staat. Bentinck is aangesloten bij JRE Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: