Chefs zetten zich in voor KiKa

18 februari 2016 |
Chefs zetten zich in voor KiKa

Foodclub organiseert op maandag 14 maart een diner ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) in Zadkine, het regionaal
opleidingscentrum voor Rotterdam. De zes sterrenchefs, met in totaal vijf Michelinsterren, gaan samen met leerlingen van Zadkine Horeca de keuken in om een 6-gangendiner te bereiden voor 150 gasten. Tijdens het diner is er een veiling en een loterij, waarvan alle opbrengsten ten goede komen voor KiKa. Het KiKa-Diner is inmiddels volledig uitverkocht.

De chefs
De volgende chef-koks bereiden samen met leerlingen van Zadkine Horeca een 6-gangendiner:

1. René Tichelaar van De Gieser Wildeman – 1 Michelinster
2. Fred Mustert van Restaurant Fred – 2 Michelinsterren
3. Gert Blom van Restaurant Amarone – 1 Michelinster
4. Mark Vaessen van The Harbour Club
5. Wim Serverein van Wereldmuseum – 1 Michelinster
6. Antoine Schweig van de Prins van Terbregge

150 gasten
"Wij zijn zeer trots dat wij maar liefst 6 topchefs bij elkaar hebben weten te brengen, die zich 14 maart gaan inzetten voor KiKa. Reeds 150 mensen hebben een stoel of tafel gekocht voor het KiKa diner. Wij stellen de betrokkenheid van vele organisaties en personen zeer op prijs, die allemaal een steentje hebben bijgedragen. Wij verheugen ons op een geweldige avond met een mooie cheque voor KiKa!"

Foodclub
De Foodclub is een vereniging die foodprofessionals samenbrengt. Het streven is kennis te delen, nieuwe contacten op te doen en elkaar op de hoogte houden van trends en nieuwtjes op culinair gebied. De Foodclub gaat één keer per kwartaal op bezoek bij verschillende horecagerelateerde bedrijven, om onder het genot van een hapje en een drankje inzichten en kennis op het gebied van horeca met elkaar te delen. Voor meer informatie: www.foodclub.eu.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Gastronomie Corona
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: