Chefs zetten zich in voor KiKa

18 februari 2016 |
Chefs zetten zich in voor KiKa<

Foodclub organiseert op maandag 14 maart een diner ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) in Zadkine, het regionaal
opleidingscentrum voor Rotterdam. De zes sterrenchefs, met in totaal vijf Michelinsterren, gaan samen met leerlingen van Zadkine Horeca de keuken in om een 6-gangendiner te bereiden voor 150 gasten. Tijdens het diner is er een veiling en een loterij, waarvan alle opbrengsten ten goede komen voor KiKa. Het KiKa-Diner is inmiddels volledig uitverkocht.

De chefs
De volgende chef-koks bereiden samen met leerlingen van Zadkine Horeca een 6-gangendiner:

1. René Tichelaar van De Gieser Wildeman – 1 Michelinster
2. Fred Mustert van Restaurant Fred – 2 Michelinsterren
3. Gert Blom van Restaurant Amarone – 1 Michelinster
4. Mark Vaessen van The Harbour Club
5. Wim Serverein van Wereldmuseum – 1 Michelinster
6. Antoine Schweig van de Prins van Terbregge

150 gasten
"Wij zijn zeer trots dat wij maar liefst 6 topchefs bij elkaar hebben weten te brengen, die zich 14 maart gaan inzetten voor KiKa. Reeds 150 mensen hebben een stoel of tafel gekocht voor het KiKa diner. Wij stellen de betrokkenheid van vele organisaties en personen zeer op prijs, die allemaal een steentje hebben bijgedragen. Wij verheugen ons op een geweldige avond met een mooie cheque voor KiKa!"

Foodclub
De Foodclub is een vereniging die foodprofessionals samenbrengt. Het streven is kennis te delen, nieuwe contacten op te doen en elkaar op de hoogte houden van trends en nieuwtjes op culinair gebied. De Foodclub gaat één keer per kwartaal op bezoek bij verschillende horecagerelateerde bedrijven, om onder het genot van een hapje en een drankje inzichten en kennis op het gebied van horeca met elkaar te delen. Voor meer informatie: www.foodclub.eu.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: