Chefs zetten zich in voor KiKa

18 februari 2016 |
Chefs zetten zich in voor KiKa<

Foodclub organiseert op maandag 14 maart een diner ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) in Zadkine, het regionaal
opleidingscentrum voor Rotterdam. De zes sterrenchefs, met in totaal vijf Michelinsterren, gaan samen met leerlingen van Zadkine Horeca de keuken in om een 6-gangendiner te bereiden voor 150 gasten. Tijdens het diner is er een veiling en een loterij, waarvan alle opbrengsten ten goede komen voor KiKa. Het KiKa-Diner is inmiddels volledig uitverkocht.

De chefs
De volgende chef-koks bereiden samen met leerlingen van Zadkine Horeca een 6-gangendiner:

1. René Tichelaar van De Gieser Wildeman – 1 Michelinster
2. Fred Mustert van Restaurant Fred – 2 Michelinsterren
3. Gert Blom van Restaurant Amarone – 1 Michelinster
4. Mark Vaessen van The Harbour Club
5. Wim Serverein van Wereldmuseum – 1 Michelinster
6. Antoine Schweig van de Prins van Terbregge

150 gasten
"Wij zijn zeer trots dat wij maar liefst 6 topchefs bij elkaar hebben weten te brengen, die zich 14 maart gaan inzetten voor KiKa. Reeds 150 mensen hebben een stoel of tafel gekocht voor het KiKa diner. Wij stellen de betrokkenheid van vele organisaties en personen zeer op prijs, die allemaal een steentje hebben bijgedragen. Wij verheugen ons op een geweldige avond met een mooie cheque voor KiKa!"

Foodclub
De Foodclub is een vereniging die foodprofessionals samenbrengt. Het streven is kennis te delen, nieuwe contacten op te doen en elkaar op de hoogte houden van trends en nieuwtjes op culinair gebied. De Foodclub gaat één keer per kwartaal op bezoek bij verschillende horecagerelateerde bedrijven, om onder het genot van een hapje en een drankje inzichten en kennis op het gebied van horeca met elkaar te delen. Voor meer informatie: www.foodclub.eu.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: