Chefs zetten zich in voor KiKa

18 februari 2016 |
Chefs zetten zich in voor KiKa

Foodclub organiseert op maandag 14 maart een diner ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) in Zadkine, het regionaal
opleidingscentrum voor Rotterdam. De zes sterrenchefs, met in totaal vijf Michelinsterren, gaan samen met leerlingen van Zadkine Horeca de keuken in om een 6-gangendiner te bereiden voor 150 gasten. Tijdens het diner is er een veiling en een loterij, waarvan alle opbrengsten ten goede komen voor KiKa. Het KiKa-Diner is inmiddels volledig uitverkocht.

De chefs
De volgende chef-koks bereiden samen met leerlingen van Zadkine Horeca een 6-gangendiner:

1. René Tichelaar van De Gieser Wildeman – 1 Michelinster
2. Fred Mustert van Restaurant Fred – 2 Michelinsterren
3. Gert Blom van Restaurant Amarone – 1 Michelinster
4. Mark Vaessen van The Harbour Club
5. Wim Serverein van Wereldmuseum – 1 Michelinster
6. Antoine Schweig van de Prins van Terbregge

150 gasten
"Wij zijn zeer trots dat wij maar liefst 6 topchefs bij elkaar hebben weten te brengen, die zich 14 maart gaan inzetten voor KiKa. Reeds 150 mensen hebben een stoel of tafel gekocht voor het KiKa diner. Wij stellen de betrokkenheid van vele organisaties en personen zeer op prijs, die allemaal een steentje hebben bijgedragen. Wij verheugen ons op een geweldige avond met een mooie cheque voor KiKa!"

Foodclub
De Foodclub is een vereniging die foodprofessionals samenbrengt. Het streven is kennis te delen, nieuwe contacten op te doen en elkaar op de hoogte houden van trends en nieuwtjes op culinair gebied. De Foodclub gaat één keer per kwartaal op bezoek bij verschillende horecagerelateerde bedrijven, om onder het genot van een hapje en een drankje inzichten en kennis op het gebied van horeca met elkaar te delen. Voor meer informatie: www.foodclub.eu.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: