Chefs Okura organiseren benefietavond

29 maart 2011 |
Chefs Okura organiseren benefietavond<

De chefs van Hotel Okura Amsterdam organiseren samen met de ‘Stichting Nederland helpt Japan’ een culinaire benefietavond op vrijdag 8 april. Tijdens deze gelegenheid werken de chefs uit alle Okura-keukens samen om een bijzonder viergangenmenu te serveren. Zij leggen in de zaal de laatste hand aan de gerechten waardoor de gasten de mogelijkheid krijgen de chefs op de vingers te kijken.

Opbrengst naar goed doel
Tijdens de avond vinden er een loterij en veiling plaats. De veiling wordt verzorgd door een veilingmeester van Christie's.
De opbrengst van deze avond gaat naar Stichting Nederland Helpt Japan. De giften worden ingezet voor onder meer medische en psychosociale hulp, water, voedsel en dekens voor de honderdduizenden evacués die zich momenteel nog in opvangcentra bevinden. Ook worden de gelden ingezet voor de bouw van tijdelijke behuizing.

Eregasten
De Japanse ambassadeur Koezuka, de burgemeesters van Amsterdam, Amstelveen, Almere en Haarlemmermeer zijn de eregasten van de avond, evenals directeur van het Rode kruis de heer Cees Breederveld.

Veiling
Veilingmeester Sophie Bremers van Christie’s verzorgt een veiling van circa twaalf veilingstukken. De stukken worden aangeboden door diverse gerenommeerde bedrijven en organisaties die Japan een warm hart toedragen. Het topstuk van de avond is een luxe culinaire reis voor twee personen naar Zuid-Afrika inclusief vlucht, overnachtingen en diners.

Volgen
Op Twitter is deze steunactie te volgen via #NLHelptJapan. Op www.okura.nl is het reserveringsformulier voor deze avond te downloaden.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: