Chefs maken kennis met bijzondere groenten

1 juni 2016 |
Chefs maken kennis met bijzondere groenten<

Bonduelle Food Service heeft onlangs een B-team event georganiseerd op de biologische kwekerij Zonnemaire op het Zeeuwse Schouwen-Duivenland. Zo'n 15 koks
waren op uitnodiging van Bonduelle te gast om zich te laten inspireren door boerin Dieneke Klompe, chef-koks Wouter Kik en Dirk Pieter Arkenbout en door de bijzondere groenten, kruiden en eetbare bloemen. De dag bestond uit een rondleiding, een demonstratie en een lokaal diner bereid op de OFYR, een kegelvormige vuurschaal met een brede, platte rand die gebruikt wordt als een soort plancha.

Mogelijkheden met groenten
Bonduelle Food Service wil chefs ‘een wereld aan mogelijkheden met groenten’ laten beleven en heeft daarom de samenwerking met Dieneke, eigenaresse van de kwekerij, gezocht. Zij gaf de chefs uitleg over haar bijzondere gewassen zoals brave hendrik, oranje frambozen en verschillende soorten koriander. Kwaliteitsproducten die zij met veel aandacht en liefde kweekt. De chefs proefden, voelden, roken en stelden vragen.

Kookdemonstratie
Chef-koks Wouter Kik van restaurant de Vierbannen en Dirk Pieter Arkenbout van restaurant de Vluchthaven werden tijdens het event uitgedaagd om ook met de vriesverse groenten van Bonduelle te werken en zij gaven een demonstratie aan de gasten. Tijdens de demonstratie gingen zij uit van de 80/20 regel en gaven ze groenten de hoofdrol. Ze bereidden onder andere artisjokken zoals je vlees zou bereiden en gebruikten enkel zeewater zonder extra zout toe te voegen aan de gerechten.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: