Chefs maken kennis met bijzondere groenten

1 juni 2016 |
Chefs maken kennis met bijzondere groenten<

Bonduelle Food Service heeft onlangs een B-team event georganiseerd op de biologische kwekerij Zonnemaire op het Zeeuwse Schouwen-Duivenland. Zo'n 15 koks
waren op uitnodiging van Bonduelle te gast om zich te laten inspireren door boerin Dieneke Klompe, chef-koks Wouter Kik en Dirk Pieter Arkenbout en door de bijzondere groenten, kruiden en eetbare bloemen. De dag bestond uit een rondleiding, een demonstratie en een lokaal diner bereid op de OFYR, een kegelvormige vuurschaal met een brede, platte rand die gebruikt wordt als een soort plancha.

Mogelijkheden met groenten
Bonduelle Food Service wil chefs ‘een wereld aan mogelijkheden met groenten’ laten beleven en heeft daarom de samenwerking met Dieneke, eigenaresse van de kwekerij, gezocht. Zij gaf de chefs uitleg over haar bijzondere gewassen zoals brave hendrik, oranje frambozen en verschillende soorten koriander. Kwaliteitsproducten die zij met veel aandacht en liefde kweekt. De chefs proefden, voelden, roken en stelden vragen.

Kookdemonstratie
Chef-koks Wouter Kik van restaurant de Vierbannen en Dirk Pieter Arkenbout van restaurant de Vluchthaven werden tijdens het event uitgedaagd om ook met de vriesverse groenten van Bonduelle te werken en zij gaven een demonstratie aan de gasten. Tijdens de demonstratie gingen zij uit van de 80/20 regel en gaven ze groenten de hoofdrol. Ze bereidden onder andere artisjokken zoals je vlees zou bereiden en gebruikten enkel zeewater zonder extra zout toe te voegen aan de gerechten.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: