Chefs maken kennis met bijzondere groenten

1 juni 2016
Chefs maken kennis met bijzondere groenten

Bonduelle Food Service heeft onlangs een B-team event georganiseerd op de biologische kwekerij Zonnemaire op het Zeeuwse Schouwen-Duivenland. Zo'n 15 koks
waren op uitnodiging van Bonduelle te gast om zich te laten inspireren door boerin Dieneke Klompe, chef-koks Wouter Kik en Dirk Pieter Arkenbout en door de bijzondere groenten, kruiden en eetbare bloemen. De dag bestond uit een rondleiding, een demonstratie en een lokaal diner bereid op de OFYR, een kegelvormige vuurschaal met een brede, platte rand die gebruikt wordt als een soort plancha.

*Mogelijkheden met groenten*
Bonduelle Food Service wil chefs ‘een wereld aan mogelijkheden met groenten’ laten beleven en heeft daarom de samenwerking met Dieneke, eigenaresse van de kwekerij, gezocht. Zij gaf de chefs uitleg over haar bijzondere gewassen zoals brave hendrik, oranje frambozen en verschillende soorten koriander. Kwaliteitsproducten die zij met veel aandacht en liefde kweekt. De chefs proefden, voelden, roken en stelden vragen.

*Kookdemonstratie*
Chef-koks Wouter Kik van restaurant de Vierbannen en Dirk Pieter Arkenbout van restaurant de Vluchthaven werden tijdens het event uitgedaagd om ook met de vriesverse groenten van Bonduelle te werken en zij gaven een demonstratie aan de gasten. Tijdens de demonstratie gingen zij uit van de 80/20 regel en gaven ze groenten de hoofdrol. Ze bereidden onder andere artisjokken zoals je vlees zou bereiden en gebruikten enkel zeewater zonder extra zout toe te voegen aan de gerechten.

~Christel Tuin~

Overig nieuws