Chefs koken Limburgs konijn

25 oktober 2013 |
Chefs koken Limburgs konijn<

Wout van Buggenum van Café Sjiek in Maastricht en Danny Vanderhoven, sterrenchef uit Lanaken in België, geven ieder hun interpretatie van konijn koken op Limburgse wijze
tijdens Château Maestricht. Het geheel zal door Robin Berben van Café Sjiek van deskundig commentaar worden voorzien.

Bereidingswijze
De chefs leggen stap voor stap uit hoe zij hun gerecht samenstellen en waarom ze juist voor hun bereidingswijze kiezen. De kookdemonstratie is voor iedere bezoeker van Château Maestricht toegankelijk en het resultaat van de kooksessies kan door de bezoekers na afloop worden geproefd.

Zoet, zuur, zout en bitter
Café Sjiek, dat sinds 1982 bestaat, heeft zich ontwikkeld tot pleitbezorger van traditionele Limburgse gerechten. Op de kaart staan klassiekers als zuurvlees, ‘choucroute’, mossel kroketten, jambon persille. Danny Vanderhoven begon zijn carrière bij restaurants als La Butte aux Bois, Vivendum en Bij Bellings. Robin Berben, de presentator van de battle: "Een klassieker als konijn moet voor mij alle vier de smaken zoet, zuur, zout en bitter hebben. Dus ook het zuur van de azijn moet te proeven zijn."

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: