Chefs koken Limburgs konijn

25 oktober 2013 |
Chefs koken Limburgs konijn<

Wout van Buggenum van Café Sjiek in Maastricht en Danny Vanderhoven, sterrenchef uit Lanaken in België, geven ieder hun interpretatie van konijn koken op Limburgse wijze
tijdens Château Maestricht. Het geheel zal door Robin Berben van Café Sjiek van deskundig commentaar worden voorzien.

Bereidingswijze
De chefs leggen stap voor stap uit hoe zij hun gerecht samenstellen en waarom ze juist voor hun bereidingswijze kiezen. De kookdemonstratie is voor iedere bezoeker van Château Maestricht toegankelijk en het resultaat van de kooksessies kan door de bezoekers na afloop worden geproefd.

Zoet, zuur, zout en bitter
Café Sjiek, dat sinds 1982 bestaat, heeft zich ontwikkeld tot pleitbezorger van traditionele Limburgse gerechten. Op de kaart staan klassiekers als zuurvlees, ‘choucroute’, mossel kroketten, jambon persille. Danny Vanderhoven begon zijn carrière bij restaurants als La Butte aux Bois, Vivendum en Bij Bellings. Robin Berben, de presentator van de battle: "Een klassieker als konijn moet voor mij alle vier de smaken zoet, zuur, zout en bitter hebben. Dus ook het zuur van de azijn moet te proeven zijn."

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: